Vés al contingut

notícies relacionades

invulnerables-caixa-4

La Fundació “la Caixa” i Lucía Caram proporcionen revisions oculars a 124 nens

FUNDACIÓ “LA CAIXA” | L’equip d’oftalmologia de l’Hospital Clínic Barcelona ha proporcionat revisions oculars a 124 nens i nenes en risc d’exclusió social a través de la campanya #Invulnerables amb Visió, impulsada pel programa CaixaProinfància de la Fundació ”la Caixa”, sor Lucía Caram i Natural Optics Group.
lucia-caram - 1

Lucía Caram: “Ens falten més creients creïbles”

ROGER VILACLARA –CR | Mentre esperem al despatx de la direcció del Convent de Santa Clara de Manresa, escoltem sor Lucía Caram a l’altra banda de la porta. La gestió del dia a dia provoca que s’hagi de reservar un nou viatge a Ucraïna d'urgència per poder acompanyar un dels refugiats que viu amb la comunitat. “Vol anar a passar els seus últims dies amb la seva família i l’acompanyarem”, ens diu després d’atendre diverses trucades. És ella mateixa qui fa la gestió del transport i el viatge.

lucia-caram-pasqua - 1

Bona Pasqua des del convent de Lucía Caram: “Fem-nos presents en la vida de les persones”

ROGER VILACLARA –CR | La Pasqua al Convent de Santa Clara de Manresa es viu com la força d'un nou alè per continuar arribant als més vulnerables. Lucía Caram ho ha fet durant tota una vida i, en els darrers anys, ha impulsat la transformació del convent per dedicar-se al 100% als altres. Aquest diumenge, la priora de la comunitat de dominiques que viu al convent manresà desitja una bona Pasqua als lectors de Catalunya Religió desitjant que "ens fem presents en la vida de les persones".
lucia-caram-hospital-campanya-ucraina

Lucía Caram vol construir un hospital de campanya a Ucraïna

ACN | La Fundació del Convent de Santa Clara, liderada per Lucía Caram, i Missatgers per la Pau s'han aliat per construir un hospital de campanya a Ucraïna per atendre els ferits de guerra. Aquest projecte tindrà un cost de 2 milions d'euros i l'objectiu és que sigui realitat en dos mesos. "Estem enviant ajuda humanitària, tancs, armes, però també necessiten assistència mèdica", lamenta Caram.

la-caixa-oftalmologia

Lucía Caram i la Fundació "la Caixa" impulsen una campanya de revisions visuals per a infants vulnerables

FUNDACIÓ "LA CAIXA" | L’equip d’oftalmologia de l’Hospital Clínic Barcelona ha dut a terme, de forma voluntària, revisions oftalmològiques a prop de 200 nens i nenes participants del programa #Invulnerables de CaixaProinfància, provinents de Manresa, Ripoll – Sant Joan de les Abadesses, Lleida, Banyoles i Figueres. Per a molts d’ells, ha estat la primera vegada que assisteixen a una revisió mèdica dels seus ulls.  
caram-ucraina-corredor

La fundació de Lucía Caram atén mil ucraïnesos i envia 75 ambulàncies en un any

AINA ARGUETA –CR | “No es tracta de recollir a gent, sinó d’acollir a persones”. És un dels punts que ha remarcat Lucía Caram en la roda de premsa que ha tingut lloc aquest dimarts per explicar la tasca realitzada per la Fundació del Convent de Santa Clara durant aquest 2022. Entre aquestes, Caram ha destacat el corredor humanitari que s’ha posat en marxa amb el suport d’altres entitats i que ha ajudat a més de 1.000 refugiats ucraïnesos a arribar a tot l’Estat espanyol.   
lucia-caram-urc

Lucía Caram: “Cal obrir portes i no tenir por”

URC | La religiosa dominicana del Convent de Santa Clara de Manresa, Lucía Caram, ha estat l'encarregada d'iniciar el curs de formació 2022-2023 de la Unió de Religiosos de Catalunya amb una xerrada aquest dimecres. El tema de fons ha estat com viure esperançats en les actuals circumstàncies que estem vivint. En la xerrada 'La vida religiosa com a profecia d’esperança en un món canviant i complexa' ha assegurat que "cal obrir portes i no tenir por".

Veure la fe