Vés al contingut
Catalunya Religió
lucia-caram-pasqua - 1

Roger Vilaclara –CR La Pasqua al Convent de Santa Clara de Manresa es viu com la força d'un nou alè per continuar arribant als més vulnerables. Lucía Caram ho ha fet durant tota una vida i, en els darrers anys, ha impulsat la transformació del convent per dedicar-se al 100% als altres. Aquest diumenge, la priora de la comunitat de dominiques que viu al convent manresà desitja una bona Pasqua als lectors de Catalunya Religió demanant que "ens fem presents en la vida de les persones". I ho fa obrint-nos les portes de casa seva. Descobrim com és el Convent de Santa Clara de Manresa de la mà de Lucía Caram.

 

"Que siguem capaços de vèncer totes les pors i que puguem traspassar les parets i les portes necessàries com va fer Jesús", diu la religiosa dominica. Desitja que, en aquest temps pasqual, "puguem portar una paraula d'esperança, una paraula de vida i una oportunitat". Lucía Caram vol que les persones es facin present en la vida dels altres de dues maneres: "ensenyant les ferides de cadascú i anunciant el que Jesús anunciava". 

Ucraïna, els mitjans i la transformació del Convent

Caram obre les portes del Convent de Santa Clara per mostrar com són algunes de les instal·lacions que acullen dia rere dia persones vulnerables de Manresa. La religiosa parla del claustre del Convent o el projecte Francesc d'Assís i mostra espais com el menjador, el cementiri de la comunitat o l'espai de pregària de les religioses que viuen al convent. 

En la trobada amb Lucía Caram, hem pogut parlar amb ella sobre el conflicte a Ucraïna, la importància de la comunicació i els mitjans en el món de l'Església i la transformació del Convent que la mateixa religiosa ha impulsat en els darrers anys. Una conversa en vídeo que publicarem en format íntegre aquest dimarts. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.