Vés al contingut

notícies relacionades

Vives a Granollers

Vives contra els profetes de calamitats

LAURA MOR –CR | Una radiografia crítica, però arrelada en allò que funciona i genera confiança. Així és l’anàlisi que Joan-Enric Vives fa del moment actual de l’Església a Catalunya. L’arquebisbe d’Urgell demana als catòlics “perseverar” i “resistir” malgrat les dificultats i fer “una Església servidora en què els pobres siguin la seva radical preferència”.

Mor el bisbe Francesc Pardo, impulsor del treball conjunt dels bisbats catalans

(Jordi Llisterri –CR) “Encara soc capaç de marcar algun gol”, deia fa uns mesos el bisbe Francesc Pardo després de complir els 75 anys i en espera del seu relleu a Girona. Doncs no ha pogut ser. El bisbat de Girona ha comunicat la seva mort, que ha tingut lloc aquest dijous a la nit, després de la inesperada complicació d’una úlcera.

Planellas: “Volem que el Concili Tarraconense esdevingui una pauta de referència”

(Arquebisbat de Tarragona/CR) La Catedral ha acollit aquest dijous, dia 21 de gener, en la solemnitat dels sants màrtirs Fructuós, bisbe, i Auguri i Eulogi, diaques, la celebració d’acció de gràcies en el vint-i-cinquè aniversari del Concili Provincial Tarraconense de 1995, coincidint amb el dia de la seva inauguració.

Els bisbes catalans demanen “força i convicció” a 25 anys de Concili Tarraconense

(Jordi Llisterri –CR) “L’Evangeli ha de ser proposat amb força i convicció com a resposta i com a proposta, com a sal i llum d’una nova societat que tingui cura de les persones i de la creació, i en la qual se senti la veu dels pobres i la de les persones que viuen en les perifèries”. Aquesta és la crida dels bisbes catalans en el document conjunt que han publicat aquest dijous coincidint amb els 25 anys del Concili Provincial Tarraconense.

Els bisbes parlen de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians

(GIEC) Del 18 al 25 de gener, entre les festivitats de la confessió de sant Pere i la conversió de sant Pau, l’Església celebra, a l’hemisferi nord, la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, que aquest any té com a lema “Manteniu-vos en el meu amor i donar

Els bisbes publicaran un document conjunt als 25 anys del Concili

(CR) Coincidint amb els 25 anys de la celebració del Concili Provincial Tarraconense, els bisbes catalans publicaran un nou document conjunt. Segons informa l’arquebisbat de Tarragona el document porta per títol «Esperit, cap on guies les nostres esglésies? Als vint-i-cinc anys del Concili Provincial Tarraconense de 1995» i es publicarà el 21 de gener en finalitzar una eucaristia commemorativa a Tarragona.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe