Vés al contingut

notícies relacionades

albert-viciano-sant-pacia

Albert Viciano, nou degà de la Facultat Antoni Gaudí

ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ | Albert Viciano ha estat nomenat degà de la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts cristianes pel gran canceller de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, el cardenal i arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella, pel proper trienni.
Inaguració Ateneu Sant Pacià

La Facultat de Filosofia recupera el caràcter únicament eclesiàstic i la dimensió civil es converteix en La Salle (URL)

AUSP | L'Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) ha iniciat oficialment el curs 2022-2023 aquest migdia en un acte presidit pel Gran Canceller de l'AUSP, el cardenal Joan Josep Omella. Aquest és el vuitè curs d'existència de l'AUSP, un any de consolidació en el qual referma el seu projecte eclesial i educatiu amb una estructura docent que el converteix en una realitat universitària amb veu pròpia en el context de les dotze universitats catalanes. L'AUSP, que no és de naturalesa civil, ni pública ni privada, pertany a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), i els seus títols acadèmics són conferits pel Sant Pare i reben alhora el reconeixement civil de l'Estat espanyol.
ateneu-sant-pacia

L'Ateneu Universitari Sant Pacià oferirà un nou grau en litúrgia

ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ | L'Institut de Litúrgia ad instar facultatis (ILF), integrat en l'Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), oferirà, a partir del mes d’octubre, un baccalaureatus (Grau) en Litúrgia i es convertirà així en l’única institució acadèmica del món –juntament amb el Pontifici Institut Litúrgic de Roma- en la qual es pot cursar un títol en Litúrgia. Aquests títols, patrocinats per la Santa Seu i amb validesa civil, estan reconeguts pel sistema universitari de l’Estat espanyol. El nou baccalaureatus permet posar les bases de l’estudi científic de la Litúrgia, ateses les seves tres dimensions fonamentals: bíblica, teològica i sacramental.

Per primera vegada, l’ou com balla al Seminari Conciliar de Barcelona

(CPL) Per primera vegada, al claustre de Sant Miquel del Seminari Conciliar de Barcelona (SCB) es podrà visitar, del 14 al 18 de juny, l’ou com balla i una catifa floral inspirada en un dels vitralls de la capella de la residència de Sant Josep de la Muntanya del SCB, disseny de Llucià Navarro, 'Jo soc el Pa de Vida'.

Com va marcar la passió i resurrecció de Jesús la literatura cristiana antiga?

(Ateneu Sant Pacià) Els relats sobre la passió i resurrecció de Jesús han ocupat un gran interès entre els segles II i VII. Per aquest motiu, l’Ateneu Universitari Sant Pacià, la Universitat de Regensburg i la Universitat Humboldt de Berlín han organitzat el simposi ‘Narratives of Jesus’ Passion and Resurrection between the Second and Seventh Centuries.

S'obre la recepció de treballs del Primer Premi Gaudí sobre recerca del fet religiós

(CR) El període de recepció de treballs del nou Premi Gaudí s'ha obert aquest mes de febrer. La primera edició del premi que organitza la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i l'Ateneu Universitari Sant Pacià amb la col·laboració de l'Editorial Castellnou busca treball de recerca de Batxillerat i projectes de cicles formatius de Grau Superior sobre recerca del fet religiós. El període de recepció de treballs clourà el 27 de maig. 

El liturgista Matías Augé, “sempre fidel al Concili Vaticà II”

(Roger Vilaclara –CR) El claretià Matías Augé ha recollit aquest dimecres al migdia el VIII Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica que atorga el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona (CPL). En l'acte celebrat a l'aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, s'ha reconegut la fidelitat d'Augé al Concili Vaticà II pel que fa a la reforma de la litúrgia.

‘Grans textos cristians’, nova col·lecció de llibres de l’Ateneu Sant Pacià

(Ateneu Universitari Sant Pacià) Editar obres clàssiques que hagin contribuït a configurar el pensament cristià, antic i modern. Aquest és l’objectiu de la nova col·lecció de llibres ‘Grans textos cristians’ que inicia l’Ateneu Universitari Sant Pacià. Amb aquest nou recull d’obres també es volen donar a conèixer autors, coneguts o poc coneguts, originaris de l’àrea cultural dels territoris de llengua catalana. 

recull de notícies

Veure la fe