Vés al contingut

notícies relacionades

Per primera vegada, l’ou com balla al Seminari Conciliar de Barcelona

(CPL) Per primera vegada, al claustre de Sant Miquel del Seminari Conciliar de Barcelona (SCB) es podrà visitar, del 14 al 18 de juny, l’ou com balla i una catifa floral inspirada en un dels vitralls de la capella de la residència de Sant Josep de la Muntanya del SCB, disseny de Llucià Navarro, 'Jo soc el Pa de Vida'.

Com va marcar la passió i resurrecció de Jesús la literatura cristiana antiga?

(Ateneu Sant Pacià) Els relats sobre la passió i resurrecció de Jesús han ocupat un gran interès entre els segles II i VII. Per aquest motiu, l’Ateneu Universitari Sant Pacià, la Universitat de Regensburg i la Universitat Humboldt de Berlín han organitzat el simposi ‘Narratives of Jesus’ Passion and Resurrection between the Second and Seventh Centuries.

S'obre la recepció de treballs del Primer Premi Gaudí sobre recerca del fet religiós

(CR) El període de recepció de treballs del nou Premi Gaudí s'ha obert aquest mes de febrer. La primera edició del premi que organitza la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i l'Ateneu Universitari Sant Pacià amb la col·laboració de l'Editorial Castellnou busca treball de recerca de Batxillerat i projectes de cicles formatius de Grau Superior sobre recerca del fet religiós. El període de recepció de treballs clourà el 27 de maig. 

El liturgista Matías Augé, “sempre fidel al Concili Vaticà II”

(Roger Vilaclara –CR) El claretià Matías Augé ha recollit aquest dimecres al migdia el VIII Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica que atorga el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona (CPL). En l'acte celebrat a l'aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, s'ha reconegut la fidelitat d'Augé al Concili Vaticà II pel que fa a la reforma de la litúrgia.

‘Grans textos cristians’, nova col·lecció de llibres de l’Ateneu Sant Pacià

(Ateneu Universitari Sant Pacià) Editar obres clàssiques que hagin contribuït a configurar el pensament cristià, antic i modern. Aquest és l’objectiu de la nova col·lecció de llibres ‘Grans textos cristians’ que inicia l’Ateneu Universitari Sant Pacià. Amb aquest nou recull d’obres també es volen donar a conèixer autors, coneguts o poc coneguts, originaris de l’àrea cultural dels territoris de llengua catalana. 

“Els estudiants de les universitats catòliques han de voler viure per als altres”

(Montserrat Boixareu –CR) La Federació d’Universitats Catòliques Europees (FUCE) va ser creada el 1991 amb l’objectiu d’enfortir la xarxa d’universitats catòliques europees. L’actual president és el reverend professor Michael Mullaney, doctor en dret canònic i professor al St. Patrick’s College d’Irlanda.

L’Ateneu Sant Pacià oferirà oficialment ensenyaments a distància

(Ateneu Universitari Sant Pacià) El curs acadèmic 2021-2022 ja està en marxa a l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), que engloba les facultats de Teologia i Filosofia, la facultat Antoni Gaudí i l’Institut de Litúrgia ad instar Facultatis. Aquest dimarts 5 d'octubre ha tingut lloc l’acte d’inauguració, que ha començat amb la celebració de l’eucaristia, presidida per Bernardito Auza, nunci apostòlic a Espanya i Andorra.

recull de notícies

Veure la fe