Vés al contingut

notícies relacionades

borsa de valors

“Fer economia des de l'amor és fer economia des de l'Evangeli”

AINA ARGUETA -CR | "La doctrina social de l'Església és el tresor més ben amagat de l'Església", afirma el professor Bernat Sellarès, gerent de l'Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP). Per donar-la a conèixer, el 20 de novembre s'organitza una sessió de treball de la Facultat de Teologia de Catalunya amb títol 'Invertir és sempre una elecció moral?' al voltant del document Mensuram Bonam, que va sortir l'any passat just després que la Santa Seu aprovés que totes les inversions que es fessin des del Vaticà havien d'anar en línia amb la doctrina social de l'Església.
AUSP 2023

Inici de curs de l’Ateneu Sant Pacià: pensar Déu i explicar-lo en català

ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ/CR | Aquest dimarts s’ha celebrat a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona l’acte acadèmic d’inauguració del curs 2023-2024 de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP). L’acte ha estat presidit pel Gran Canceller de l’AUSP, el cardenal Joan-Josep Omella, i al qual han assistit els bisbes de les diòcesis catalanes i l’abat de Montserrat.
Cardenal Giuseppe Versaldi a l'AUSP

Cardenal Versaldi: “Hem d’ajudar els joves a créixer també en la fe, no només en edat i coneixements”

GLÒRIA BARRETE –CR | El cardenal Giuseppe Versaldi ha ocupat fins fa pocs mesos, i des del 2015, el càrrec de Prefecte del Dicasteri per a l’Educació Catòlica. Ha visitat Catalunya amb motiu de la seva investidura com a Doctor Honoris Causa per l’Ateneu Universitari Sant Pacià, i hem aprofitat per parlar amb ell sobre els reptes actuals de l’educació catòlica, el paper de la intel·ligència artificial, o el camí de fe per a un jove avui.
Torralba_XXSS_5

Torralba perfila la façana de la Glòria de la Sagrada Família

JORDI LLISTERRI –CR | No sabem com serà, però sí què explicarà i com ho explicarà. El teòleg i filòsof Francesc Torralba forma part de la comissió teològica que ha creat la Junta Constructora de la Sagrada Família per estudiar el projecte de la façana de la Glòria. La façana del carrer Mallorca serà la principal, la més monumental i la que resumeix el sentit de tot el temple expiatori.
diego-sola-curs-historia-ub-ausp

“La col·laboració entre la UB i l'Ateneu Sant Pacià enriqueix la diversitat dels estudis”

ROGER VILACLARA –CR | La Universitat de Barcelona (UB) i l'Ateneu Universitari Sant Pacià han anunciat una nova edició del curs que organitzen conjuntament sobre la Història espiritual d'Occident. La tercera edició d'aquest curs té un programa completament renovat i començarà aquest 15 de febrer. Una proposta que exemplifica la col·laboració entre la universitat pública i la universitat catòlica i que suposa "un enriquiment de la diversitat d'estudis", segons el coordinador del curs Diego Sola, professor de la UB. 

recull de notícies

Veure la fe

podcasts