Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(FECC) El claustre de la Mercè de la Sagrada Família ha acollit aquest dijous l'acte de lliurament de premis de la primera edició dels Premis Gaudí. Un guardó destinat a treballs de recerca de batxillerat i a projectes de cicles formatius de grau superior. En l'acte, el rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià de Barcelona, Armand Puig, ha destacat que els Premis Gaudí “ens ajuden a entendre'ns com a persones humanes i transformar el món des de la bellesa”. 

La secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), Meritxell Ruiz, ha destacat durant l'acte els tres aspectes coincidents dels treballs guanyadors: “l'espiritualitat, la cultura i el compromís social”. Uns aspectes que “remeten al sentir, pensar i fer de la persona i de la comunitat educativa”. Ruiz ha destacat que són eixos vertebradors de l'escola d'iniciativa social cristiana, com la mateixa que Antoni Gaudí va construir pels fills dels obrers de la Sagrada Família. 

Des de la FECC feliciten als alumnes premiats perquè, amb la seva investigació, “col·laboren a construir un país amb més profunditat, joia i compassió”. 

Atesa la bona rebuda d’aquesta iniciativa, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha confirmat la continuïtat dels Premis Gaudí per al proper curs i es preveu la publicació de les noves bases pel mes d’octubre, previ a l’elecció del tema del treball de recerca per part de l’alumnat de primer de batxillerat per tal que afavoreixi l’estudi del fet religiós a Catalunya.

A més de Puig i Ruiz, han presidit l'acte el degà de la Facultat Antoni Gaudí, David Abadías, i el cap d'àrea pastoral i socioeducativa de la FECC, Eloi Aran