Vés al contingut

notícies relacionades

50 anys del temple de santa Magdalena de la Seu d’Urgell

(Bisbat d'Urgell) Amb un any de retard a causa de les conseqüències de la pandèmia, el dissabte passat es va celebrar el cinquantè aniversari de la dedicació de l’església de santa Magdalena de la Seu d’Urgell. L'Eucaristia, presidida per l’arquebisbe, Joan-Enric Vives, i concelebrada pel rector, Jordi Miquel, i els vicaris generals, Josep M.

Urgell inicia la celebració dels 50 anys de l’ordenació episcopal de Martí i Alanis

(Bisbat d'Urgell) El diumenge 31 de gener de 1971 a la Catedral Basílica de Sant Maria de La Seu d’Urgell acollia l’ordenació episcopal de Joan Martí i Alanis (El Milà 1928- Barcelona 2009) de mans del llavors nunci del Papa Luigi Dadaglio. Martí Alanis tenia llavors 42 anys d’edat i ocupava la vacant que havia deixat el bisbe Ramon Iglesias Navarri que havia estat coberta interinament per l’Administrador apostòlic Ramon Malla, Bisbe de Lleida.

Ramon Ribera, cinquanta anys de caminar, saviesa i servei

(Josep Gordi –CR) Aquest dilluns 1 de juny en Ramon Ribera celebra cinquanta anys com a monjo de Montserrat. Tal com ha dit en una entrevista recent a la televisió de Montserrat, li agrada passar desapercebut. Malgrat el seu sincer desig, crec que és de justícia posar damunt la taula alguns dels seus valors i de les seves obres.

El Telèfon de l’Esperança celebra 50 anys

(Telèfon de l'Esperança) El Telèfon de l’Esperança de Barcelona ha celebrat cinc dècades d’activitat i l'acte de celebració organitzat aquest dimecres ha comptat amb la presència de nombroses personalitats de la societat catalana. La periodista Mònica Terribas ha ofert una conferència. Terribas és neboda del fundador del Telèfon de l'Esperança, el sacerdot caputxí i psicòleg, Miquel Àngel Terribas i Alamego.

Missa Dominical, un fenomen eclesial

(Laura Mor –CR) “Sortir de missa amb la fe enfortida per donar testimoni enmig del món”. Aquest és l'horitzó dels qui treballen perquè les celebracions dominicals siguin viscudes. Ho explica en aquesta entrevista en vídeo el director de la revista Missa Dominical, Xavier Aymerich. Dimecres el Centre de Pastoral Litúrgica commemora els 50 anys d'edició d'uns fulls que busquen dignificar el centre de la vida cristiana.

50 anys de la revista 'Presència Evangèlica'

(Glòria Barrete –CR) L'any 1968 un grup d'amics, membres de diferents esglésies evangèliques, crea la revista 'Presència Evangèlica'. Una publicació en català, de periodicitat trimestral, i amb una clara voluntat de ser una "finestra oberta a la societat". Enguany 'Presència Evangèlica' celebra els 50 anys d'història i ho commemorarà amb un acte festiu el divendres 9 de novembre a l'església evangèlica Assemblea de Germans  del barri de Gràcia de Barcelona.

50 anys de la 'Humanae Vitae'

(Bernabé Dalmau) El 25 de juliol es compleix mig segle de l’encíclica de Pau VI sobre la regulació de la natalitat. És un text que marcà un gir en molts àmbits de la vida de l’Església. El papa mateix ja no va escriure cap més encíclica, es qüestionà a nivell teològic el magisteri papal, començà una etapa complexa per a la vida de molts matrimonis cristians i per als pastors a qui demanaven consell.

panoràmica

Veure la fe