Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Telèfon de l'Esperança) El Telèfon de l’Esperança de Barcelona ha celebrat cinc dècades d’activitat i l'acte de celebració organitzat aquest dimecres ha comptat amb la presència de nombroses personalitats de la societat catalana. La periodista Mònica Terribas ha ofert una conferència. Terribas és neboda del fundador del Telèfon de l'Esperança, el sacerdot caputxí i psicòleg, Miquel Àngel Terribas i Alamego.

L’any 1969 Miquel Àngel Terribas va atendre la primera trucada del Telèfon de l’Esperança de Barcelona. La periodista ha volgut homenatjar-lo explicant als presents que recorda veure de petita al seu tiet, “obsessionat” amb “no jutjar els altres”, a més a més de cultivar “l’escolta activa”. “Si parlava amb algú per telèfon i tenia la intuïció de què estava en perill, el meu tiet anava on fes falta”, ha assegurat.

El Telèfon de l’Esperança de Barcelona (93 414 48 48) compta actualment amb 180 voluntaris i voluntàries i el darrer any ha batut el seu propi rècord atenent més de 25.000 trucades. L’arquebisbat de Barcelona s'ha fet present a l'acte celebratiu a través del delegat episcopal de Pastoral Social, Joan Costa.