Vés al contingut
2 Catalunya Religió dl. 29/11/2021
Galeria d'imatges

(CR) L'skyline de la ciutat de Barcelona ha canviat aquest dilluns al matí amb la col·locació de l'estel de 12 puntes que corona la torre de la Mare de Déu. Així, la torre ja ha arribat als 138 metres d'alçada, la més alta fins al moment. Només serà superada per la torre de Jesucrist que arribarà fins als 172,5 metres. 

A les nou del matí els operaris de la Sagrada Família han començat els preparatius per la pujada de l'estel al punt més alt de la torre. El muntatge ha durat prop d'una hora i mitja i s'ha desenvolupat sense incidents. L’estel que té un diàmetre de 7,5 metres i un pes de 5,5 tones, s’ha pujat ja ensamblat. Les setmanes prèvies s’ha treballat en el muntatge i acoblament del seu nucli, que té forma de dodecaedre, amb les 12 puntes d’estrella piramidal que sorgeixen de cada costat.

Feta de vidre texturat amb una estructura d'acer inoxidable a les arestes, de dia els vidres estaran il·luminats pel sol i de nit, la claror sorgirà de l'interior, des dels focus instal·lats a la base de les puntes.

Tot i que l'estel ja s'ha col·locat, la inauguració oficial serà el 8 de desembre al vespre amb l'encesa de l'estrella i la benedicció de la torre. A més, hi haurà un seguit d'actes durant tot el dia. Els dies previs es podrà veure, progressivament, com les finestres de la torre i el fust s'il·luminen.

Podeu veure el procés de col·locació de l'estel aquí:

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.