Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 25/02/2014

(Plataforma d’Entitats Cristianes amb els Immigrants) La protecció de la vida i de la dignitat de les persones i garantir que aquestes puguin emigrar a altres països per trobar feina haurien de ser les prioritats de les polítiques europees de fronteres, d’immigració i d’asil. Aquestes són les reivindicacions de la Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants en resposta a l’episodi de la mort, el 6 de febrer, de 15 persones immigrants a Ceuta quan tractaven d’entrar en territori espanyol.

Els representants d’aquestes entitats, en la seva reunió mensual del 20 de febrer, van expressar el seu dolor, tristesa i indignació per aquests fets, i van pregar junts per les persones que van morir o resultar ferides, com també per tots aquells immigrants que han mort recentment en circumstàncies semblants a la Mediterrània.

Les entitats varen expressar sentir-se identificades i adherir-se al contingut dels comunicats publicats sobre aquests fets per part de diferents organitzacions de defensa del drets humans, com ara la Comissió General de Justícia i Pau d’Espanya. La Plataforma també subscriu les paraules del bisbe de Tànger, Santiago Agrelo, recollides en una carta feta pública i on afirmava que “és inacceptable que la vida d’un ésser humà tingui menys valor que la suposada impermeabilitat o seguretat de les fronteres d’un Estat”.

Així mateix, les entitats de la plataforma van expressar els seus dubtes davant l’actuació de les forces de seguretat espanyoles i la seva possible incidència en el terrible desenllaç, així com el seu desig que hi hagi una investigació independent i en profunditat a fi de determinar possibles responsabilitats i evitar la repetició d’aquests fets. Alhora, van lamentar les declaracions d’alguns membres del Govern espanyol, que els han fet dubtar de la seva idoneïtat personal per exercir les responsabilitats encomanades.

També van lamentar profundament el tractament i les opinions expressades per alguns mitjans de comunicació que mostraven una absoluta manca de sensibilitat en relació als drets humans i la dignitat de les persones.

La Plataforma ja va emetre un comunicat el passat mes de novembre, amb motiu de la mort d’immigrants davant les costes de la illa italiana de Lampedusa i vol reiterar el que allà es va expressar. Per això, torna a demanar una política europea de fronteres més humana, que prioritzi la protecció de la vida, així com una política europea d’immigració i d’asil més justa i respectuosa dels drets humans, que obri vies realistes a la migració laboral, a fi d’evitar la repetició d’aquestes tragèdies i afavorir el desenvolupament social, econòmic i polític dels països afectats pels fluxos migratoris.

Barcelona, 25 de febrer de 2014

 

ACO, Càritas, Cintra-Benallar, Convivim, Cristianisme i Justícia, Cristians pel Socialisme, Delegació de Pastoral Obrera de Barcelona, Delegació de Pastoral Social de Barcelona, EKUMENE, Fundació Escola Cristiana, Fundació Migra-Studium, GOAC-HOAC, Grup de Juristes Roda Ventura, JOC, Justícia i Pau, I, nterculturalitat i Convivència, Parròquia de Santa Maria del Pi, Religioses en Barris, Unió de Religiosos de Catalunya (URC), Bayt-al-Thaqafa, Iniciatives Solidàries, Fundació La Salut Alta i Comunitats de Vida Cristiana de Catalunya.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.