Vés al contingut

notícies relacionades

“Hem fet servir els immigrants com a productes d’usar i tirar”

(Bisbat de Girona) L'arquebisbe de Tànger Santiago Agrelo s'ha mostrat molt crític per l'actuació de la societat amb els immigrants. Ho ha fet en la ponència 'Claus sobre la situació actual a la llum de l'exhortació Evangelii Gaudium', que va pronunciar divendres en el decurs de les Jornades de Trobada i Formació de Càritas Catalunya, celebrades a Girona.

El Servei Jesuïta a Migrants diu que el control migratori a la frontera amb el Marroc és "moralment inacceptable"

(Jesuïtes) Una comissió del Servei Jesuïta a Migrants-Espanya (SJM-E) va visitar dijous la Defensora del Poble, Soledad Becerril, i li va entregar l’informe "Vides a la Frontera Sud: Migrants forçosos i refugiats al Marroc i accés a territori espanyol” basat en dos viatges que membres del SJM-Espanya i del Servei Jesuïta a Refugiats-Europa (SJR-E) han realitzat a la zona fronterera entre Marroc i Espanya, concretament a Nador i Melilla, acompanyats per la Delegació Diocesana de Migracions de Tànger (a N

Estudiants de Batxillerat de Jesuïtes Casp visiten la tanca de Ceuta

(Jesuïtes) Per aprofundir en el coneixement de la immigració, la integració i la multiculturalitat, l'escola Jesuïtes Casp - Col·legi Sagrat Cor, amb la col·laboració de la Fundació Migra Studium, ofereix als estudiants de segon curs de Batxillerat la possibilitat de viatjar a Ceuta i

"És inacceptable que la vida d’un humà tingui menys valor que les fronteres d’un Estat"

(Plataforma d’Entitats Cristianes amb els Immigrants) La protecció de la vida i de la dignitat de les persones i garantir que aquestes puguin emigrar a altres països per trobar feina haurien de ser les prioritats de les polítiques europees de fronteres, d’immigració i d’asil. Aquestes són les reivindicacions de la Plataforma d’entitats cristianes amb els immigrants en resposta a l’episodi de la mort, el 6 de febrer, de 15 persones immigrants a Ceuta quan tractaven d’entrar en territori espanyol.

Lampedusa: com a cristians hem d'actuar

(Migrastudium/Cristianisme i Justícia) El 3 d’octubre un vaixell amb unes cinc-centes persones, entre les quals moltes dones embarassades i molts infants, naufraga davant l’illa italiana de Lampedusa, no gaire lluny de la nostra costa. El vaixell s’avaria i comença a enfonsar-se.

Recordant les víctimes de la immigració

(Catalunya Cristiana) La comunitat de Sant'Egidio ha recordat les víctimes de la immigració a Europa. I ho ha fet amb una vetlla de pregària a la basílica dels Santa Màrtirs Just i Pastor de Barcelona, presidida pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés. L'any passat van morir 3.047 persones que intentaven arribar a la frontera d'Europa.   

panoràmica

Veure la fe