Vés al contingut
Catalunya Religió

Catalans a Roma en Sede Vacante (V)

(J. Llisterri / E. Muntané – Roma) Des del 2001 el català Emili Turú està a Roma formant part del consell general dels Germans Maristes, el 2009 va ser escollit Superior General per vuit anys i és membre del consell directiu de la Unió Internacional de Religiosos. Però no es pot dir viu a Roma; viu al món i viatja constantment acompanyat la tasca dels germans maristes als 79 països on són presents.

Amb aquest coneixement de la realitat explica que davant del canvi de papa procura tenir “el nivell d’expectatives no gaire alt” i posa l’accent en el tipus d’Església que somia, “l’Església plaça del poble”. Per això diu que la tasca principal està en mans de cadascú: “L’Església que somio només es farà si jo m’hi poso”.

Destaca també el paper que hi pot tenir la vida religiosa, amb un àmbit diferent de llibertat dins de l’Església. I explica que amb Benet XVI hi ha hagut un apropament a la vida religiosa, després d’un distanciament durant el pontificat de Joan Pau II i quan alguns àmbits eclesiàstics que donàvem la vida religiosa per acabada.

“La cúria no es farà el harakiri”, assegura en aquesta entrevista, però veus possibilitats de resituar l’Església en el que és essencial. Aquest dimecres Emili Turú serà a Barcelona per participar en l'Assemblea de la Unió de Religiosos de Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.