Vés al contingut

notícies relacionades

Piris diu que el papa està “interessat” i no “preocupat” pel moment polític català

(CR) “També s’ha parlat de la situació política a Catalunya”. És una de les coses que explica el bisbe Joan Piris en una entrevista publicada pel bisbat de Lleida. El bisbe vol mantenir la reserva dels continguts de les converses durant la visita “ad limina” però explica que del tema polític “n’’hem parlat obertament, no només amb el Sant Pare, sinó també amb els responsables de secretaria d’estat”.

El Nadal del papa Francesc: “No tingueu mai por de la tendresa”

(CR) Una nova entrevista al papa Francesc. En aquest cas en el diari italià La Stampa que va publicar aquest diumenge. És una entrevista concedida a Andrea Tornielli centrada en la celebració del Nadal i on es descobreix la sensibilitat del papa Francesc en temes com el sofriment dels infants. També hi apareixen aspectes més vinculats a l’actualitat eclesial.

"Francesc, una eclesiologia clarament arrelada en el Vaticà II i crítica amb els tradicionalistes"

(Salvador Pié - CR) Quina eclesiologia emergeix de la confident entrevista del Papa Francesc a la Civiltà Cattolica? Alguns punts claus ho resumeixen, tot i que no estalvien la lectura de tot el text, tot ell de finor evangèlica i popular: els grans qualificatius del papa Francesc. 1) Una Eclesiologia clarament arrelada en el concili Vaticà II i crítica envers els ideòlegs de la tradició, els tradicionalistes:

Veure la fe