Vés al contingut
Catalunya Religió

(OAR) Aquesta matinada han entrat en vigor les noves mesures decretades i publicades al 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya'. Entre altres mesures, s'elimina el límit d'aforament als actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres.

Així, les celebracions religioses podran omplir tot l’aforament dels temples i locals on es realitzen, encara que s’hauran de mantenir les mesures de protecció habituals en espais tancats com la mascareta. La resolució concreta que caldrà assegurar que tots els actes religiosos tenen una bona ventilació dels espais tancats mitjançant ventilació natural o altres sistemes.

Per a aquelles activitats que puguin concentrar més de 1.000 persones, es recomana tenir especial cura de la ventilació, evitar les aglomeracions i respectar la distància de seguretat.

Les noves mesures es detallen en la publicació d'aquest dijous de la Resolució SLT/99/2022, de 26 de gener, per la qual s’estableixen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19 al territori de Catalunya.

Fins ara, l’aforament als centres de culte estava limitat al 70% amb l’aval dels tribunals. La mesura va retornar el divendres 24 de desembre, just per la missa del gall, després del repunt de casos de Covid-19 provocada per la nova onada de contagis.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.