Vés al contingut

notícies relacionades

Tornen els actes religiosos sense mascareta

(OAR) Aquest dimecres han entrat en vigor les noves mesures decretades en relació al canvi d'ús de mascareta publicades al 'Boletín Oficial del Estado' (BOE). Entre altres mesures, el Reial Decret estableix que l'ús de la mascareta ja no és obligatori en actes religiosos ni en cerimònies civils.

S'elimina la limitació d'aforament als actes religiosos

(OAR) Aquesta matinada han entrat en vigor les noves mesures decretades i publicades al 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya'. Entre altres mesures, s'elimina el límit d'aforament als actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres. 

Com han canviat les celebracions després d’un any de pandèmia 

(Laura Mor –CR) Com ha afectat la pandèmia les celebracions a les parròquies? Amb el pas dels mesos, hem preguntat com han articulat les comunitats cristianes les eucaristies, la resta de sagraments i alguns dels espais de trobada amb les restriccions sanitàries. Hi ha hagut canvis d’edat o númerics significatius? De la necessitat n’han fet virtut?

Els actes de culte limitats al 30% d’aforament pel coronavirus

(CR) Les noves restriccions de mobilitat per afrontar l’expansió de la Covid-19 que ha aprovat el Govern, inclouen la reducció de l’aforament dels actes de culte al 30% del seu aforament. El 16 d’octubre, enmig del creixement dels casos, ja es va fixar per tot Catalunya una reducció al 50%.

S’elimina la limitació a 10 persones en els serveis religiosos

(CR) El Govern de la Generalitat ha anunciat mesures més flexibles en l’àmbit de les celebracions religioses. La nova resolució del Pla territorial de protecció civil de Catalunya ja no limita l’assistència a deu persones en els espais de culte en el marc de la crisi sanitària pel Covid-19. I els temples podran acollir fins a un terç de la seva capacitat.

panoràmica

Veure la fe