Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El claretià Josep Maria Abella i el marista Emili Turú han estat reelegits com a membres de la consell executiu de la Unió de Superiors Generals (USG), l’organisme internacional que aplega tots els ordes religioses. L’assemblea general ha renovat els càrrecs directius, entre ells la presidència. El franciscà gallec José Rodríguez Carballo substitueix el salesià mexicà Pasqual Chávez.

El consell executiu l’elegeixen els representats dels ordes religiosos de tot el món i està format per dotze persones. Abella i Turú ja formaven part de l’anterior equip escollit el 2009. Els dos també van ser escollits per participar en Sínode de Bisbes d’aquest octubre sobre la Nova Evangelització. Josep Maria Abella havia estat vicepresident de la USG, i ara ha estat rellevat pel jesuïta Adolfo Nicolás.

Josep Maria Abella és superior general dels Missioners Claretians des del 2003 i en el darrer capítol general del 2009 va ser reelegit per sis anys més. Va ser destinat al Japó sent seminarista i ha dedicat la major part de la seva vida al continent asiàtic. Emili Turú va ser elegit superior general dels Germans Maristes el 2009. La seva activitat pastoral a Catalunya es va centrar especialment en els infants i els joves i després en tasques de formació en diversos serveis provincials.

La 80ena assemblea de la USG, que se celebra dos cops l’any, es va reunir a Roma a aquest novembre. A més de la renovació completa de l’equip directiu, van dedicar les sessions a valorar els continguts del Sínode sobre la Nova Evangelització i a treballar les implicacions de la vida consagrada davant la crisi econòmica.

Per parlar del Sínode van convidar al corresponsal a Roma del diari La Croix, Frédéric Mounier, i van recollir les reflexions dels superiors generals que van participar-hi. La reflexió sobre la crisi financera la va protagonitzar l’economista Stefano Zamagni, que va relatar la incapacitat del sistema financer de donar resposta a les necessitats de les persones. Com a reacció des de l’Església va posar la caritat al centre: “No n’hi ha prou amb anunciar la veritat. És necessari traduir-la en obres” i va convidar als religiosos a centrar-se en “fer menys i fer comprendre més”.