Vés al contingut

notícies relacionades

Bon Nadal! La dignitat de fills i filles de Déu

(CR) Emili Turú és un dels religiosos catalans universals. Durant setze anys ha estat Superior General dels Germans Maristes. Coincindint amb el relleu en aquesta responsabilitat internacional li hem demanat aquest any la felicitació de Nadal per als amics i lectors de Catalunya Religió. Fidel al carisma marista, se centra en la dignitat de tots els fills i filles de Déu, dels més petits.

Ernesto Sánchez relleva Emili Turú com a superior general dels Maristes

(Maristes) El Capítol General dels Germans Maristes que s’està celebrant a Rionegro, a Colòmbia, ha escollit el germà mexicà Ernesto Sánchez com XIV Superior general de l’Institut. El germà Ernesto Sánchez, que és Conseller general des del 2009, relleva el català Emili Turú, germà de la Província L’Hermitage.

L'acció social dels Maristes, oferir a infants i joves les mateixes oportunitats

(Glòria Barrete –CR) Fa dos-cents anys que Marcel·lí Champagnat posava la primera pedra de l'Institut Marista. En un indret aïllat i petit de França la voluntat era oferir una educació a tots aquells infants i joves més vulnerables. En aquell moment aquesta voluntat es materialitzava en la creació d'escoles, necessitat important de l'època.

El superior general dels Maristes demana perdó pels abusos a menors

(CR) “Perdó perquè en algunes de les nostres institucions, que haurien d’haver estat un lloc segur per a tots els infants i joves, hi ha hagut situacions d’abús que han deixat ferides profundes, sovint per a tota la vida”. El superior generals del Germans Maristes, el català Emili Turú, demana així perdó pels abusos a menors que en el seu moment van patir alguns dels alumnes o infants dels centres d’aquest orde religiós.

Veure la fe