Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) La comunitat de Sant’Egidio a Barcelona dona de dinar el dia de Nadal a més de 1.300 persones pobres a la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor i en altres 8 llocs de la ciutat. El dinar de Nadal també es fa a Manresa i Tarragona.

El 25 de desembre de 1982 la Basílica de Santa Maria in Trastevere a Roma celebrava un sopar de Nadal especial. Eren vint comensals aquella nit, entre ancians, gent sense sostre i altres persones que la comunitat de Sant'Egidio coneixia. Catalunya ben aviat es va contagiar de la iniciativa i el 1986 seia a taula sis persones del carrer i quatre de la comunitat per celebrar el Nadal en familia.

I enguany, com en tota família, la comunitat ja ha començat els preparatius i els seus convidats reben la invitació pel Dinar de Nadal. “Són persones ‘sense sostre’, ancians, famílies en dificultats, refugiats, estrangers que ja són "nous europeus"”, expliquen des de la comunitat. Cadascú tindrà un lloc a taula, amics que els acolliran i el regal més important: amistat.

Des de la comunitat de Sant’Egidio demanen aquest Nadal “allargar la taula de la fraternitat” i proposen tothom qui vulgui ajudar “que afegeixi un lloc a taula”. Durant aquest dies està previst que hi col·laborin més de 1000 persones voluntàries.

El dinar de Nadal de Sant’Egidio és l'expressió del treball fet durant tot l'any. I és que durant l'any la comunitat treballa pels ancians, pels joves, per les famílies, pels nens, per la gent que viu al carrer. En aquest treball intens es realitza un seguiment personal, d'amistat, es crea una xarxa que ajuda a que el dia de Nadal es pugui convidar els amics, ja que són invitacions personals, cadascú convida als seus, “com a casa”.

La Comunitat demana ajuda per regalar un dinar de Nadal en família a qui no té família, per això tenen un número de compte per rebre donatius i un punt d’informació i recollida de regals.