Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 18/06/2018
Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri -CR) Aquest dilluns al matí la parròquia de Sant Raimon de Penyafort de Barcelona s’ha omplert per acomiadar mossèn Josep Maria Rovira Belloso. El funeral ha estat un comiat dels centenars de deixebles que deixa mossèn Rovira i que han omplert l’església de gom a gom.

El cardenal Lluís Martínez Sistach i els bisbes Francesc Pardo i Sergi Gordo han estat els celebrants principals acompanyats per uns noranta capellans amics i, molts d’ells, alumnes de mossèn Rovira. Un profund silenci ha acollit l’inici de la celebració. Com és habitual, dos capellans han dipositat sobre el fèretre una estola morada i l’Evangeli.

En l’homilia, l’arquebisbe emèrit de Barcelona ha parlat de Rovira com “un germà gran” i ha recollit un sentiment general: “la seva mort ens ha deixat d’alguna manera orfes”. Sistach ha destacat la seva tasca d’acompanyament. “Sempre hem trobat en ell un bon sacerdot, un home de Déu” que ha servit i ha estimat l’església diocesana, durant el 65 anys de sacerdoci. Aquest acompanyament també l’ha fet a través dels llibres “que han alimentat la vida espiritual de laics, religiosos i sacerdots”.

Martínez Sistach ha remarcat la línia pastoral de mossèn Rovira guiada pel Concili Vaticà II i aplicada a Catalunya amb la seva participació en el treball del Concili Provincial Tarraconense.

Al final de la celebració, un dels nebots de Rovira Belloso ha agraït les sentides mostres de condol i missatges rebuts els darrers dies. Ha demanat recordar el Rovira més familiar, el dels viatge a Roma, o l’amat de la música: “recordeu-lo escoltant la Flauta Màgica”.

Al funeral hi han assistint representants de la majoria d’institucions de l’Església a Catalunya i el Govern de la Generalitat ha estat representat pel director general d’Afers Religiosos, Marcel·lí Joan. El cardenal Joan Josep Omella no hi ha assistit perquè estava en un viatge als Estats Units en unes jornades pastorals. Divendres vinent a les 19’30h se celebrarà una eucaristia per mossèn Rovira a la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels de Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.