Vés al contingut
Catalunya Religió
bisbe-david-abadias-00
Galeria d'imatges

Jordi Llisterri –CR “No és boig qui a casa torna”. Així ho ha dit el nou bisbe auxiliar de Barcelona David Abadias en l’anunci del seu nomenament que s’ha fet aquest dimarts al migdia al Palau Episcopal. El cardenal Joan Josep Omella i ell mateix que ha destacat que torna a casa per la seva vinculació familiar i orígens a l’arquebisbat de Barcelona abans de la creació del bisbat de Terrassa. “Nascut a Barcelona, ordenat a Barcelona, i el seu pare és un diaca permanent a la parròquia de Corpus Christi de Barcelona... la vinculació amb Barcelona és gran”, són alguns elements que ha destacat Omella per aquesta elecció, juntament amb el seu treball a l’Ateneu Universitari Sant Pacià amb seu a Barcelona.

Abadias ha posat l’accent en aquesta vinculació “amb els de casa” i la seva voluntat de “continuar servint”. “Estic a la disposició de tots i amb la disposició d’aprendre: ara he d'aprendre moltes coses”, ha afegit.

David Abadias serà ordenat bisbe auxiliar de Barcelona el 25 de març a la basílica de la Sagrada Família

Tot i el seu currículum acadèmic i d’expert en el món medieval, el nou bisbe auxiliar ha destacat que “la història és la meva segona vocació” i complementària a la seva vida pastoral. Ha explicat que “quan ets rector et dediques a tot”. Encara que s’havia dedicat més al món dels infants i dels joves, la vida parroquial l’ha portat a atendre a tothom, “convivint i servint, no tancant els ulls a res”.

David Abadias serà ordenat bisbe auxiliar de Barcelona el proper dissabte 25 de març a les 11:00 h a la basílica de la Sagrada Família. A partir de llavors compartirà residència amb cardenal Omella, i els altres bisbes auxiliars Sergi Gordo i Javier Vilanova al Palau Episcopal. En la primera compareixença davant dels mitjans de comunicació Abadias s’ha mostrat molt tranquil i amb facilitat per donar resposta a les preguntes.

El nomenament coincideix amb l’any de la mort del bisbe auxiliar Toni Vadell, amb qui Abadias havia fet amistat quan van coincidir els dos estudiant a Roma. També havia coincidit a la mateixa parròquia amb el bisbe Francesc Pardo quan era rector de Granollers.

L'elecció de bisbes, un procés lent

Davant de la resta de nomenaments que s’esperen a Catalunya, el cardenal Omella ha explicat que, com ha passat a Barcelona, un any és el termini habitual. Membre de la Congregació pels Bisbes que gestiona els nomenaments des de la Santa Seu, Omella ha dit que quan va morir Vadell li va demanar el papa Francesc un nou auxiliar i també ha trigat un any. I ha recordat que Girona encara no fa un any que estan sense bisbe i que a Tortosa encara menys: "Tot té el seu procés".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.