Vés al contingut

notícies relacionades

bisbe-david-abadias-00

David Abadias, un bisbe auxiliar que “torna a casa”

JORDI LLISTERRI –CR | “No és boig qui a casa torna”. Així ho ha dit el nou bisbe auxiliar de Barcelona David Abadias en l’anunci del seu nomenament que s’ha fet aquest dimarts al migdia al Palau Episcopal. El cardenal Joan Josep Omella i ell mateix que ha destacat que torna a casa per la seva vinculació familiar i orígens a l’arquebisbat de Barcelona abans de la creació del bisbat de Terrassa.

bisbe-auxiliar-david-abadias

Nou bisbe auxiliar a Barcelona: l’historiador David Abadias

JORDI LLISTERRI -CR | El vicedegà de la Facultat d’Història de l’Ateneu Sant Pacià i rector de Mollet del Vallès, David Abadias, ha estat nomenat aquest dimarts al migdia nou bisbe auxiliar de Barcelona. Abadias s’incorpora a l’equip de bisbes auxiliars del cardenal Joan Josep Omellla, amb Sergi Gordo i Javier Vilanova un any després de la mort del bisbe Toni Vadell.

Comiat a les xarxes i carta d'Omella i Taltavull al bisbe Vadell

(CR) Arran de la mort aquesta matinada del bisbe auxiliar de Barcelona Antoni Vadell es van succeint les mostres públiques de condol. On es viu més intensament és a la seva diòcesi de Barcelona i al seu bisbat d’orígen, Mallorca, on va exercir de sacerdot fins que fa cinc anys va ser nomenat bisbe.

Ordenació del bisbe Javier Vilanova: “El món espera de nosaltres senzillesa”

(Jordi Llisterri –CR) “El món exigeix i espera de nosaltres senzillesa en la vida, esperit d’oració, caritat amb tothom especialment envers els petits i els pobres, obediència i humilitat, oblit de nosaltres mateixos i renúncia. Sense aquesta marca de santedat, la nostra paraula no farà bretxa en el cor de l’home d’avui”.

Nou bisbe auxiliar a Barcelona: el capellà de Tortosa Javier Vilanova

(Laura Mor/Jordi Llisterri –CR) Barcelona comptarà amb tres bisbes auxiliars. Aquest dimarts al migdia s’ha fet públic el nomenament d’un nou bisbe auxiliar de Barcelona, el capellà de Tortosa Javier Vilanova. Des de fa dos anys era el rector del Seminari interdiocesà i ara completarà l’equip de bisbes auxiliars del cardenal Joan Josep Omella format per Sergi Gordo i Toni Vadell.

El claretià i bisbe al Japó Josep Maria Abella visita Catalunya

(Claretians) “Què n’hem fet del cor capaç d’estimar i de commoure’s davant del sofriment dels altres que Déu ens ha donat?” Aquesta és la pregunta que el claretià i bisbe auxiliar d’Osaka Josep Maria Abella va formular durant l’eucaristia que va presidir diumenge a la basílica de Montserrat.

recull de notícies

Veure la fe