Vés al contingut

notícies relacionades

Llibre Joan Carrera

Joan Carrera, més que un bisbe

JORDI LLISTERRI –CR | Com tantes coses en aquest país, el bisbe Joan Carrera era més que un bisbe. Així ho va resumir el periodista Antoni Bassas al final de la presentació d’un nou llibre sobre el qui va ser bisbe auxiliar de Barcelona i que va morir ara fa 15 anys. Mireu els lliris del camp, editat pel CPL, és el títol d’un recull d’una quarantena de testimonis que van conèixer i treballar amb el bisbe des de la seva etapa pastoral en les parròquies de la perifèria de Barcelona o acompanyant-lo en el seu compromís social, cultural i nacional.
esglesia-necesitada-acte-icab

1 de cada 3 països no respecta la llibertat religiosa

ARQUEBISBAT DE BARCELONA | El pati de les columnes de l’ICAB ha acollit la presentació de l’Informe de Llibertat Religiosa de la fundació pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada. L'acte ha posat de manifest que la llibertat religiosa al món agonitza.

blanquerna-75-anys-8

“Blanquerna és una proposta d’esperança”

CR | Missa a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona per celebrar els 75 anys de la Fundació Blanquerna. El 1948 l’arquebisbat de Barcelona, amb la implicació de diverses congregacions religioses, va fundar l’escola de mestres Blanquerna que avui és la Fundació Blanquerna amb tres facultats, 26 titulacions de grau i més de set mil alumnes.

David Abadias Sagrada Familia Ordenació

Abadías ordenat bisbe auxiliar a la Sagrada Família: “Vosaltres sou el regal de Déu”

JORDI LLISTERRI -CR | Colors de primavera a la Sagrada Família. Aquest dissabte al matí el temple de Gaudí ha acollit l’ordenació del nou bisbe auxiliar de Barcelona, David Abadías. L’han acompanyat quinze bisbes, gairebé 250 capellans i fidels principalment de Barcelona i del bisbat de Terrassa. La Sagrada Família els ha mostrat tota la seva lluminositat amb els colors que entraven pels vitralls de la basílica. Una celebració diocesana per un bisbe auxiliar que prové de la mateix bisbat on va néixer fa 49 anys.
bisbe-david-abadias-00

David Abadias, un bisbe auxiliar que “torna a casa”

JORDI LLISTERRI –CR | “No és boig qui a casa torna”. Així ho ha dit el nou bisbe auxiliar de Barcelona David Abadias en l’anunci del seu nomenament que s’ha fet aquest dimarts al migdia al Palau Episcopal. El cardenal Joan Josep Omella i ell mateix que ha destacat que torna a casa per la seva vinculació familiar i orígens a l’arquebisbat de Barcelona abans de la creació del bisbat de Terrassa.

Veure la fe