Vés al contingut

notícies relacionades

“El Museu de Tarragona podria ser el vaixell insígnia de la diòcesi, com el de Vic”

(CR) Sofia Mata de la Cruz, doctora en Història de l’Art per la Universitat Rovira i Virgili, ha dedicat gran part de la seva vida a recuperar i catalogar el fons del Museu Diocesà de Tarragona. La seva tasca va començar el 1990, quan es va incorporar al Museu com a documentalista i conservadora, i va trobar una gran quantitat d’obres que estaven en unes condicions deplorables.

La sala d’audiovisuals del museu de la Sagrada Família, en un nou emplaçament

(Sagrada Família) La sala d’audiovisuals del museu de la Sagrada Família es pot visitar des d’aquest mes de juliol en el seu nou emplaçament, al costat de la Sala Subirachs Vila-Grau. El trasllat es deu a unes obres que tindran lloc al transsepte de la façana del Naixement, l’inici de les quals està previst per al pròxim mes de setembre.

Poblet renova el Museu i obre el Centre de Visitants

(Monestir de Poblet) El Monestir de Poblet ha inaugurat aquest dimecres dos nous espais que complementen la visita al monument i ofereixen una lectura renovada del sentit de la vida monàstica al segle XXI. Es tracta del nou Centre de Visitants i de l’ampliació i nou recorregut expositiu del Museu de Poblet.

Consol Ferrús, claretiana: “Oferim fidelitat i coherència de vida”

(Laura Mor –CR/Reus) Treballen per predicar l'evangeli i per facilitar el camí de fe a d'altres persones. Són les Missioneres Claretianes i a Catalunya tenen tres comunitats: Tremp, Barcelona i Reus. En aquesta darrera ciutat han commemorat els 150 anys de presència. La comunitat, a més d'oferir-se com a casa d'espiritualitat, també compta amb un museu dedicat a la fundadora, Maria Antònia París, i la cripta on està enterrada.

Les obres del Museu Episcopal de Vic prenen vida pels 125 anys

(MEV) El Museu Episcopal de Vic inicia aquest dissabte la celebració del seu 125è aniversari. El museu, que disposa d’una de les col·leccions d’art medieval més important del món, celebrarà aquesta efemèride amb diferents actes al llarg de tot un any que arrencaran amb una festiva i lúdica jornada de portes obertes adreçada a tots els públics.

Montserrat exposa geologia, art i simbologia a 'Les temptacions' de Lluís Hortolà

(Abadia de Montserrat) Aquest divendres ha estat inaugurada a l’Espai d’art Pere Pruna del Museu de Montserrat l’exposició de l’olotí Lluís Hortalà que porta per títol 'Les temptacions'. Es tracta d’una sèrie de dibuixos al carbonet de grans dimensions, que tenen per tema els turons de la muntanya de Montserrat. “És una exposició molt original en la qual la geologia, l’art i la simbologia s’acoblen perfectament”, ha assegurat el pare Josep de C.

Un polimetacrilat de Ricard Vaccaro, al Museu de Montserrat

(Abadia de Montserrat) El Museu de Montserrat exposa fins el 15 de març l’obra Fragilitat I, un polimetacrilat (207 x 77 x 50 cm) realitzat per l’artista barceloní Ricard Vaccaro l’any 2010, i que va donar al monestir benedictí a començaments d’aquest any 2015. L'obra ocupa aquest mes la finestra oberta del Museu de Montserrat, l’espai dedicat al dipòsit de reserva, situat a la planta baixa de l’exposició permanent.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe