Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Fundació Escola Cristiana de Catalunya) Aquest dimarts ha tingut lloc el comiat del pare Enric Puig com a secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), institució que ha dirigit els darrers 16 anys. L’acte amb l’equip de la Fundació s’ha fet al pati de l’escola Vedruna Àngels de Barcelona. “Quan va començar la meva tasca a la FECC, aquestes moreres del pati eren amb prou feines uns brots”, assenyala en arrencar el seu discurs de comiat, metàfora de la seva dilatada i fructífera trajectòria no només al capdavant de l’Escola Cristiana, sinó de l’Església. El relleva en el càrrec Meritxell Ruiz.

“El meu primer agraïment és per al pare Francesc Riu, home d’un carisma extraordinari i qui em va proposar com a successor”, ha afirmat Puig en referència al seu predecessor i impulsor de la Fundació. També ha adreçat unes paraules de gratitud als dos secretaris generals adjunts que l’han acompanyat en aquesta llarga etapa, Carles Armengol i Miquel Mateo. “Tots dos han sabut llegir perfectament el moment que vivia l’Escola Cristiana i n’han estat dignes representants. En els meus primers anys, la Fundació tenia un marcat perfil pedagògic i una necessitat d’aprofundir-hi, al qual va saber donar resposta magistral en Carles Armengol, mentre que aquesta darrera etapa ha estat marcada per la legislació i les normes i les negociacions amb l’Administració en defensa de l’escola concertada, i aquí és on el paper d’en Miquel Mateo, advocat, ha estat clau”. Puig assegura que, sense la participació de tots dos, “potser no ens n’hauríem sortit”.  

Ha lloat també la nova secretària general, Meritxell Ruiz, de qui ha afirmat que és el “perfil idoni” que ara necessita la Fundació. “Coneix perfectament l’Administració des de dins [Ruiz ha estat Consellera d’Ensenyament] i el món educatiu i el projecte de l’Escola Cristiana, com demostra el seu pas per l’Escola Pia els últims cursos”. Puig ha ironitzat sobre el fet que la seva successora acudeixi a les reunions amb ordinador portàtil, mentre que ell segueix anant-hi amb paper i bolígraf. “A banda de la seva vàlua, està més avesada que jo als nous temps”, ha esbossat un somrís.        

Puig també ha tingut un record per als arquebisbes que l’han acompanyat no només en el seu pas per la FECC, sinó al llarg de la seva vida de servei a l’Església. Tampoc no ha oblidat els presidents presents i pretèrits de la confederació d’AMPAs de l’Escola Cristiana (CCAPAC), l’APECC ni els treballadors de la FECC, especialment la seva secretària, Anna Carreras, amb qui ha treballat al llarg de 31 anys.

El Secretari general adjunt Miquel Mateo, en nom dels treballadors de la Fundació, ha agrait el guiatge del pare Puig. “El capital humà d’una institució és sempre el més important, i sense la teva direcció i mestratge no hauríem sabut veure el camí”.