Vés al contingut
Catalunya Religió

(Claretians) Aquest diumenge s’iniciarà a Vic el XXIIè Capítol Provincial dels claretians de Catalunya. Segons l’actual superior provincial, el pare Màxim Muñoz, la novetat més important d’aquest capítol és que haurà de preparar les bases per la constitució d’una nova Província Claretiana, formada pels claretians de Catalunya, Euskal Herria, França i Itàlia.

Aquest fet s’inscriu en el procés de reorganització dels Claretians a Europa, que passaran, en el termini màxim de tres anys, de 10 organismes a quatre. El capítol, que està previst que finalitzi el dissabte 30 del mateix mes, serà també el moment d'avaluar els objectius marcats pel capítol anterior –ara fa sis anys, fixar el pla per al període següent, d’acord amb les directrius marcades pel Capítol General, i elegir el govern provincial.

Un capítol per aplicar 'la joia de l'Evangeli'

Aquest capítol coincideix amb al final de l’Any de la Vida Consagrada, en la celebració dels 50 anys de la clausura del Concili Vaticà II i, poc després, de l’inici de l’Any Sant de la Misericòrdia. Segons Muñoz, una de les tasques més importants del present Capítol serà aplicar a la Província les decisions preses pel darrer Capítol General, celebrat l’estiu passat a Roma amb el lema 'testimonis-missatgers de la joia de l’Evangeli'. Això vol dir que estarà marcat per la crida a la conversió pastoral i ecològica urgida pel papa Francesc, i definida en els documents 'Evangelii Gaudium' i 'Laudato Si’'.

L'actual provincial considera que caldrà concretar aquesta conversió en dos dinamismes: Ser “congregació en sortida” i esdevenir “evangelitzadors amb Esperit, testimonis-missatgers de la joia de l’Evangeli”. El pare Màxim remarca també que caldrà definir on se situen avui i aquí les perifèries i fronteres cap a les quals s’han de desplaçar com a Província i quin estil personal i comunitari pot esdevenir avui evangèlicament creïble.

Un nou equip de govern

El vicari general, Gonzalo Fernández, presidirà el capítol i comptarà amb la participació de 22 claretians més: els membres del govern provincial, els superiors de les nou comunitats claretianes que hi ha a Catalunya i altres membres elegits pel conjunt de la Província.

El Capítol Provincial se celebra ordinàriament cada sis anys. En el capítol del 2010 els claretians van reelegir Màxim Muñoz com a provincial, que amb aquest nou capítol finalitzarà el seu mandat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.