Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Bisbat de Girona) El Capítol de la Catedral de Girona ha presentat la seva memòria de l’any 2019, en la qual fa balanç de les visites rebudes, les activitats realitzades i els treballs en patrimoni que s’han dut a terme. Pel que fa al nombre total de visitants, la xifra va ser de 243.837 persones, el que representa un 9,03% més que l’any 2018, consolidant la tendència a l’alça dels darrers anys del que és el monument més visitat de la ciutat de Girona.

D’altra banda, cal destacar la troballa, el passat mes d’octubre, del vitrall figuratiu més antic de Catalunya durant les tasques de restauració del retaule del Corpus Christi. Amb parts d’inicis del segle XIII i altres de finals del segle XIV, es tracta d’un finestral gairebé sencer, de 3 metres d'alçada i 1,30 metres d'amplada, amb diverses representacions bíbliques i hagiogràfiques.

La memòria també detalla les celebracions litúrgiques més significatives de l’any, el nombre de sagraments que s’hi han dut a terme, les actuacions i concerts realitzats, les restauracions patrimonials, així com les subvencions rebudes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.