Vés al contingut

notícies relacionades

montserrat-ignasi-loiola

El viatge d'Ignasi de Loiola centrarà les Jornades de Turisme Religiós de Montserrat

ABADIA DE MONTSERRAT | Les XI Jornades Universitàries de Turisme Religiós que organitza l'Abadia de Montserrat tindran a Ignasi de Loiola i el seu viatge fins a Manresa com a protagonistes. Sota el títol 'Viatge interior i viatge al món: Ignasi de Loiola', se celebraran del 14 al 16 de novembre a Montserrat i Manresa. Per a participar-hi cal inscriure's abans del 6 de novembre a través del web de l'abadia.

El Llac de Tiberíades: una navegació que recrea el que va passar fa més de 2.000 anys

(Turisme Israel) També conegut com a mar de Galilea, ja que adopta el nom de la regió, és també una zona de gran interès per a feligresos i pelegrins. Estar allà contemplant el balanceig de les seves aigües és una experiència propera per sentir el llegat que Crist va deixar-hi, en un lloc on va tenir lloc gran part de la seva vida pública.

La Via Dolorosa, o com recórrer les 14 estacions del camí de Crist

(Turisme Israel) Jerusalem és una ciutat única. N’hi ha prou amb escriure, llegir o escoltar el seu nom per percebre’l. Però viure-la i sentir el pes de la seva història i la seva espiritualitat en la pròpia pell és una experiència més gran o pràcticament indescriptible, només a l’abast d’aquells que han trepitjat els seus carrers.

Sílvia Aulet: “Hauríem de fomentar la comprensió global dels santuaris”

(Josep Gordi –CR) És una persona molt peculiar. Sílvia Aulet va néixer al Santuari del Far i després va treballar al Santuari de la Salut, situat a molts pocs quilòmetres de l’anterior. Per tant, al llarg de bona part de la seva vida ha viscut en un altiplà, envoltada de fagedes, cingleres i llocs sants. Potser aquestes vivències de joventut fan que sigui una persona sempre riallera. D’altra part, és professora i doctora per la Universitat de Girona i interessada pel turisme religiós i la vivència dels espais sagrats.

Reptes i objectius del turisme religiós

(Mónica Padrol - Ruth Travel) El turisme, que moltes vegades sembla una activitat purament vinculada a l’oci, és una de les activitats que pot afavorir l’evangelització en aquests dies. Dies en els que hem d’adaptar els mitjans que els homes i dones del temps actual tenen per més a la mà.

El santuari de Montserrat, font del turisme religiós

(Abadia de Montserrat) El turisme religiós és un fenomen complex en el que intervenen aspectes tan diversos com les motivacions dels visitants o les activitats que realitzen. Però un tret que és innegable és que necessita d’uns espais concrets per a desenvolupar-se. Un d’aquests espais són els santuaris. Un santuari es defineix com un espai sagrat que acull o rep pelegrins. Per això, el santuari és una de les mostres més antigues de turisme religiós, al mateix temps que es manté en l’actualitat.

panoràmica

Veure la fe