Vés al contingut

notícies relacionades

acn-girona-restauradores-1

Explosió de colors a la catedral de Girona amb la restauració del retaule del Corpus Christi

ACN | La restauració del retaule del Corpus Christi de la catedral de Girona ha permès que es vegi una "explosió de colors" originals, un cop s'ha netejat la pintura dels diferents passatges dibuixats. Una restauració que s'ha fet en dues etapes i que afronta ja la recta final. De fet, s'espera que d'aquí a un mes i mig la capella on està instal·lat el retaule estigui oberta al públic per poder gaudir d'una obra que "torna a donar valor el patrimoni de la catedral".
Funeral bisbe Carles Soler

L’Església catalana acomiada el bisbe Soler i Perdigó i Girona es queda sense bisbes

JORDI LLISTERRI –CR | Girona s’ha quedat sense bisbes. En pocs anys ha enterrat el qui era bisbe fins a la seva mort, Francesc Pardo, i els dos bisbes emèrits, Jaume Camprodon i Carles Soler i Perdigó aquest dimarts al matí. El funeral de Soler i Perdigó s’ha celebrat a la catedral de Girona i l’ha acompanyat representants de tota l’Església catalana. És el tercer funeral episcopal que s’hi celebra des de l’entrada del bisbe Pardo el 2008. El bisbe ha estat enterrat a la sepultura que hi ha al centre de la nau de la catedral.
consueta-girona

La Consueta de Sant Jordi de Girona suma una sessió de conferències

BISBAT DE GIRONA | La Consueta de Sant Jordi arriba a la setena edició aquest divendres 21 d'abril amb la representació que tindrà lloc a la Catedral de Girona a dos quarts de set de la tarda i a dos quarts de nou del vespre. Enguany, el bisbat de Girona també ha sumat una sessió de conferències que tindrà lloc el dijous 20 d'abril.
girona-episcopal-fundacional

Girona impulsa una nova visita turística basada en el patrimoni episcopal

ACN | L'Ajuntament de Girona, el Museu d'Art de la ciutat i la catedral impulsen la visita guiada 'Girona Episcopal' que focalitza el discurs en el patrimoni de la ciutat fundacional i episcopal. Es tracta d'un producte que busca potenciar el turisme cultural a la ciutat i que ara volen que s'estengui entre el sector turístic oferint una entrada conjunta que permeti visitar tres edificis emblemàtics de la ciutat de Girona: la basílica de Sant Feliu, la Catedral i l’antic Palau Episcopal.

La Consueta de Sant Jordi de Girona comptarà amb música medieval en directe

(Bisbat de Girona) Aquest divendres la Catedral de Girona acollirà la 6a edició de la Consueta de Sant Jordi, obra de teatre litúrgic d’autor anònim que representa la llegenda de Sant Jordi tal com s’explica a la consueta medieval de la Catedral de Mallorca del segle XVI. Enguany l'artista Antoni Madueño cantarà una peça musical medieval durant l'espectacle i com a cloenda del mateix. 

El bisbe Francesc Pardo ja descansa a la catedral de Girona

(Jordi Llisterri –CR/Girona) “Estimat Cisco, descansa en pau”. Així ha acomiadat al bisbe de Girona el seu germà Pere en les intervencions finals del funeral. La catedral de Girona s’ha omplert aquest dilluns al matí pel funeral del bisbe Francesc Pardo, una de les poques vegades en què la diòcesis acomiada un bisbe en actiu. Francesc, com la majoria dels seus antecessors, ha estat enterrat a la mateixa catedral.

L'evolució de la mesura del temps a la Catedral de Girona

(Catalonia Sacra) La mesura del temps pot semblar una cosa ben senzilla. Però darrere dels rellotges actuals hi ha molts segles d'història, mètodes diferents de mesurar el temps i lleis de la física que estableixen les relacions entre uns rellotges i uns altres. Així ho explica Catalonia Sacra que proposa una visita per conèixer l'evolució de la mesura del temps a la Catedral de Girona el diumenge 31 d'octubre. Carles González i Joan Piña conduiran aquesta activitat que és la darrera de l'agenda 2021 en l'àmbit del bisbat de Girona.

Veure la fe