Vés al contingut

notícies relacionades

La Consueta de Sant Jordi de Girona comptarà amb música medieval en directe

(Bisbat de Girona) Aquest divendres la Catedral de Girona acollirà la 6a edició de la Consueta de Sant Jordi, obra de teatre litúrgic d’autor anònim que representa la llegenda de Sant Jordi tal com s’explica a la consueta medieval de la Catedral de Mallorca del segle XVI. Enguany l'artista Antoni Madueño cantarà una peça musical medieval durant l'espectacle i com a cloenda del mateix. 

El bisbe Francesc Pardo ja descansa a la catedral de Girona

(Jordi Llisterri –CR/Girona) “Estimat Cisco, descansa en pau”. Així ha acomiadat al bisbe de Girona el seu germà Pere en les intervencions finals del funeral. La catedral de Girona s’ha omplert aquest dilluns al matí pel funeral del bisbe Francesc Pardo, una de les poques vegades en què la diòcesis acomiada un bisbe en actiu. Francesc, com la majoria dels seus antecessors, ha estat enterrat a la mateixa catedral.

L'evolució de la mesura del temps a la Catedral de Girona

(Catalonia Sacra) La mesura del temps pot semblar una cosa ben senzilla. Però darrere dels rellotges actuals hi ha molts segles d'història, mètodes diferents de mesurar el temps i lleis de la física que estableixen les relacions entre uns rellotges i uns altres. Així ho explica Catalonia Sacra que proposa una visita per conèixer l'evolució de la mesura del temps a la Catedral de Girona el diumenge 31 d'octubre. Carles González i Joan Piña conduiran aquesta activitat que és la darrera de l'agenda 2021 en l'àmbit del bisbat de Girona.

El museu Tresor de la Catedral de Girona es reforma íntegrament

(Catedral de Girona) El museu Tresor de la Catedral de Girona, que reobrirà a finals d’aquest mes, ha estat reformat integralment i ha guanyat una sala d’exposició: la cambra tresor, situada a la torre Cornèlia. El Tapís de la Creació ocuparà en exclusiva la sala més gran i serà la clau de volta del discurs del museu, que comptarà amb una sala que explicarà la catedral romànica, una altra la catedral gòtica, la sala del Tapís i la cambra tresor.

La Catedral de Girona acollirà la 5a edició de la Consueta de Sant Jordi

(Bisbat de Girona) El proper divendres 23 d’abril la Catedral de Girona acollirà la 5a edició de la Consueta de Sant Jordi, una representació teatral basada en un text mallorquí medieval (segle XVI) d'origen desconegut que rememora la figura de sant Jordi, amb el seu patronatge i significat.

La Catedral de Girona acull la Consueta de Sant Jordi en ple juliol

(Bisbat de Girona) El confinament per la pandèmia de la Covid-19 va fer ajornar, el passat mes d'abril, la Consueta de Sant Jordi, que des de fa quatre anys es representa a la Catedral de Girona, amb un notable èxit d'espectadors i de crítica. El Capítol de la Catedral ha reprogramat l'espectacle per al proper divendres 24 de juliol, amb motiu de la celebració de la festa del llibre i de la rosa el dia abans.

Veure la fe