Vés al contingut
Catalunya Religió

(Carlos Martín –Salesians) Comencen els actes d'inauguració del Bicentenari de Don Bosco a les presències salesianes de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora. Cada casa es prepara per viure aquest esdeveniment que culminarà el proper 16 d'agost de 2015, dia en què se celebren els 200 anys del seu naixement.

Aquest dimecres al matí a Badalona, els alumnes, professors i tot el personal de l'escola salesiana van sortir al carrer, i van omplir la plaça dels Països Catalans, per fer la presentació del lema del curs que gira al voltant del bicentenari de Don Bosco.

Amb l'eslògan "Per molts anys" i enmig d'un gran ambient de festa, dos alumnes dels cursos superiors, Jordi i Andrea, van fer un pregó per convidar a viure aquest esdeveniment amb il·lusió i alegria. Així mateix, van descobrir una invitació gegant i van acabar cantant i ballant com en les millors celebracions.

Aquesta és la primera de moltes activitats que han de portar a tota la comunitat educativa de Badalona a tenir ben present durant tot el curs la figura de Don Bosco i a continuar, fent possible avui, el seu estil i la seva manera de fer amb els infants i els joves .

A La Línea de La Concepción la celebració escolar va estar acompanyada de la presentació del lema que servirà com a fil conductor per al curs 2014/15. "Compto amb tu", bevent de la font de la infatigable activitat de Don Bosco serà el pacte que es dugui a terme a la ciutat gaditana per commemorar el Bicentenari.

Un any per honrar l'eficàcia d'una acció que va ser una constant "unió amb Déu" i una confiança il·limitada en M. Auxiliadora, a qui sentia com a inspiradora i suport de tota la seva obra.

Al Santuari de Maria Auxiliadora

A Màlaga es va produir el tret de sortida la tarda de dimecres amb una solemne eucaristia al Santuari de Maria Auxiliadora amb una gran afluència de fidels i seguidors de la gran figura de Sant Joan Bosco.

Aquest moment va permetre recordar els orígens d'un sant que va arribar al món a Castelnuovo d'Asti el 16 d'agost de 1815, sent educat per la seva mare en la fe i en la pràctica coherent del missatge evangèlic.

Amb especial afecte es va aprofundir en el somni dels nou anys, moment en el qual comprèn que en la seva vida s’havia de dedicar a l'educació de la joventut. Aquests joves que han arribat amb el pas del temps a l'escola Salesiana San Bartolomé per fer realitat a Màlaga el programa de vida: "Dóna'm ànimes, emporta't la resta".

Comença el compte enrere per al mes d'agost i les cases salesianes s'impregnen poc a poc del Bicentenari de Don Bosco.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.