Vés al contingut
Catalunya Religió

(Basílica de la Sagrada Família) Des del 15 d’octubre fins al 20 de novembre els dissabtes i diumenges seran més Gaudí que mai. Amb el taller ‘Gaudí per un dia. Taller infantil de trencadís en família’ els nens i nenes de 6 a 12 anys posaran en pràctica la tècnica del trencadís, que ha esdevingut icona mundial, i descobriran juntament amb les seves famílies l’imaginari gaudinià en un entorn únic com és la Casa Museu Gaudí.

‘Gaudí per un dia. Taller infantil de trencadís en família’

Després de donar la benvinguda a les famílies on se’ls explicarà la relació de Gaudí amb la casa, els més petits es convertiran en artistes per un dia. A través d’un joc de descoberta i un taller pràctic, coneixeran la tècnica que va popularitzar l’arquitecte de la Sagrada Família, i que la podem trobar en obres tant emblemàtiques com el Park Güell, la Casa Batlló o la mateixa Basílica.

Amb el taller, els infants experimentaran tot el procés que implica la realització d’una peça de trencadís, des de la part creativa fins a la producció d’aquesta. Amb morter i ceràmica de qualitat, els nens i nenes realitzaran la seva petita obra tot projectant el seu jo més creatiu.

Mentrestant, als pares se’ls hi oferirà una visita guiada per la Casa Museu Gaudí on descobriran el Gaudí més quotidià, el seu dia a dia. Però a la vegada també entendran el seu llenguatge propi inspirat en la natura, i la seva vessant com a dissenyador de mobiliari.

Taller infantil de trencadís en família

La magnífica jornada culminarà amb la realització per part de les famílies d’una gran peça col·laborativa molt especial. A través de ‘Gaudí per un dia. Taller infantil de trencadís en família’, petits i grans coneixeran la tècnica del trencadís, la seva vinculació al modernisme i a l’obra de Gaudí en un espai tan extraordinari com és la Casa Museu Gaudí.

La Casa Museu Gaudí

Construïda com mostra del projecte d’urbanització del Park Güell, la Casa Museu Gaudí fou testimoni de l’aflorament creatiu de l’arquitecte, ja que mentre Gaudí hi va viure, va treballar en els seus grans projectes i, des del 1914, exclusivament en la construcció de la Sagrada Família. Després de la mort de l’arquitecte, la casa va ser adquirida per uns particulars, que hi van fixar la seva residència. Posteriorment, el 28 de setembre de 1963, es va obrir al públic com a Casa Museu Gaudí.

Des del 1992 forma part de la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, la qual, té el propòsit de difondre la vida i obra de l’arquitecte.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.