Vés al contingut

notícies relacionades

Nadal i els regals: un intent d’explicar-ho als nens

(Carles Armengol-CR) Nadal ha esdevingut una festa o un conjunt de celebracions tant bigarrada de sentits, de gestos, d’activitats, de tradicions pròpies i d’importades... que no ens estranya que pugui arribar a generar fatiga o estrès entre els adults i també entre els nens. Parlant dels més petits, i mentre es vol mantenir un cert element fantàstic pel que fa als regals, pot arribar a fer difícil explicar alhora el tió, el Pare Noel, els Reis o Mags d’Orient, Sant Nicolau...

35 preguntes curioses que fan nens i joves a catequesi

(Laura Mor –CR) Preguntes divertides, ingènues, atrevides i colpidores. Dubtes matussers i molta curiositat. Recopilem aquí un seguit d'anècdotes sorprenents i també de preguntes de difícil resposta que infants i joves han formulat a una vintena de catequistes. El tema de la mort i el dolor del món són els més recurrents.

Lleida crea el primer grup d'acompanyament al dol per a nens de 7 a 9 anys

(Bisbat de Lleida) L'associació Grups d'Acompanyament al Dol de Lleida posa en marxa un grup de dol per a nens i nenes de 7 a 9 anys que han perdut un familiar. Ho ha anunciat aquest divendres Anna Maria Agustí, responsable de l'entitat en el marc de la inauguració de la desena jornada d'Acompanyament al Dol i la Malaltia que se celebra a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida.

Infants i joves de Pere Tarrés pinten un món de drets

(Fundació Pere Tarrés) Alguns centres d’esplais del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans s’han agrupat durant el cap de setmana per commemorar la jornada amb especial atenció als drets dels infants refugiats. Dijous passat els infants i adolescents del Centre Socioeducatiu Poblenou van iniciar la celebració pintant un mural al pati reivindicant els seus drets.

Càritas Catalunya recorda que els nens són el col·lectiu més vulnerable

(GIEC) L’Assemblea General de les Nacions Unides va recomanar el 1954 que els països instituïssin el Dia Universal del Nen, per fomentar la fraternitat entre tots ells i promoure el seu benestar. I per això el 20 de novembre marca la data en la qual l’Assemblea va aprovar la “Declaració dels Drets del Nen” l’any 1959 i la “Convenció sobre els Drets del Nen” l’any 1989. Càritas Catalunya se suma a aquesta celebració i recorda també els nens més dessafavorits.

La Casa Museu Gaudí ofereix un taller de trencadís en família

(Basílica de la Sagrada Família) Des del 15 d’octubre fins al 20 de novembre els dissabtes i diumenges seran més Gaudí que mai. Amb el taller ‘Gaudí per un dia. Taller infantil de trencadís en família’ els nens i nenes de 6 a 12 anys posaran en pràctica la tècnica del trencadís, que ha esdevingut icona mundial, i descobriran juntament amb les seves famílies l’imaginari gaudinià en un entorn únic com és la Casa Museu Gaudí. ‘Gaudí per un dia. Taller infantil de trencadís en família’

panoràmica

Veure la fe