Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat de Girona) La directora de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall, ha estat l'encarregada de pronunciar enguany el pregó de Setmana Santa, en el qual ha posat èmfasi en la caritat com a imperatiu cristià. Puigdevall va assegurar que "la paraula caritat està desprestigiada", i va recordar que en la recerca d'un significat vivencial, "la paraula caritat inclou el treballar per la justícia amb amor".

En el decurs de l'acte, que va tenir lloc dijous a l'Auditori Josep Irla de Girona, Puigdevall va subratllar que viure la caritat "implica tenir una profunda experiència de l'amor de Déu", tractant de guarir les ferides, transformar i reincorporar les persones a la societat.

Puigdevall va comprar Càritas amb "un hospital de campanya que ha d'anar curant les ferides" a les persones en situació de vulnerabilitat, a partir d'on va anar desgranant les nombroses problemàtiques que la societat ha d'afrontar, com l'atur, el terrorisme, la crisi dels refugiats, la fam, la manca d'atenció sanitària i educativa en alguns països, o el tràfic d'armes.

La directora de Càritas va assenyalar que "no tenim solucions per a les necessitats de totes les persones que se'ns acosten, però l'amor sempre ens fa fer un primer pas, el que estigui al nostre abast, un gest. Un gest que s'entronca amb el gest de Jesús el dijous Sant quan renta els peus als apòstols abans de partir el pa".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.