Vés al contingut

notícies relacionades

Josep M. Romaguera: “La litúrgia serà significativa si s'integra en la vida i en la societat”

(Laura Mor –CR) “La litúrgia no equival a ritus, sinó a la comunitat dels deixebles de Jesús reunida en el seu nom, que celebra la seva fe i la seva vida”. Així l'entén Josep M. Romaguera i Bach, que és el nou president del CPL, el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona. En aquesta entrevista reivindica la necessitat de connectar la celebració de la fe amb la vida de cada dia.

“L'arbre arrela i té conviccions potents; en podem aprendre moltes coses”

(Laura Mor –CR) “Us hi heu d'acostar des de la intimitat, talment com si anéssiu a veure un amic fidel”. Amb aquesta actitud delicada el geògraf Josep Gordi vincula Arbres i espiritualitat. És el títol del seu darrer llibre, publicat pel Centre de Pastoral Litúrgica, el CPL, dins de la col·lecció Emaüs, on reivindica l'arbre com a símbol universal i la natura com a bé a custodiar.

Càritas i el gest de rentar els peus als apòstols

(Bisbat de Girona) La directora de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall, ha estat l'encarregada de pronunciar enguany el pregó de Setmana Santa, en el qual ha posat èmfasi en la caritat com a imperatiu cristià. Puigdevall va assegurar que "la paraula caritat està desprestigiada", i va recordar que en la recerca d'un significat vivencial, "la paraula caritat inclou el treballar per la justícia amb amor".

Ibáñez: “Nadal té el mateix sentit per a totes les confessions cristianes”

(Direcció General d'Afers Religiosos) Antoni Ibáñez (Sabadell, 1954) és llicenciat en Filosofia i Lletres, i ha completat la formació amb assignatures de teologia en diversos centres catòlics i protestants. Després de dotze anys vinculat a la Comunió Anglicana a través de l’Església Espanyola Reformada Episcopal, ara és membre de l’Església Evangèlica Baptista del Redemptor, a Sabadell.

La Salle aposta per educar en la transcendència

(Laura Mor –CR) Els alumnes de les 25 escoles de La Salle Catalunya comencen el curs aquest dilluns amb un marcat accent pastoral. 1.300 professors treballaran el lema 'mira més enllà', tal com van presentar en l'acte institucional que els va aplegar divendres al teatre de La Salle Bonanova.

Veure la fe