Vés al contingut

notícies relacionades

“La utopia d’Arcadi Oliveres neix de l’Evangeli”

(Laura Mor –CR) Home de profundes conviccions cristianes, vivia per “la causa del Regne de Déu”. És a dir, per fer possible la pau i la justícia en el món d’avui, des d’una opció clara i decidida pels més febles. Va treballar per denunciar i transformar les estructures que provoquen marginació i explotació, i per garantir els drets humans. La malaltia i la mort d’Arcadi Oliveres han fet evident que ha estimat i que s’ha fet estimar.

“Volem evitar el discurs ecologista al marge de la persona”

(Laura Mor –CR/Tarragona) El nou Secretariat per a l’Ecologia i la Justícia de la diòcesi de Tarragona ja ha començat a caminar. Aquest dimecres es presenta el Pla de xoc caritatiu per afrontar els efectes de la Covid-19 sobre la població més vulnerable. Bona part de les aplicacions pràctiques que se’n deriven tenen una estreta relació amb el nou secretariat diocesà.

La justícia en temps miserables

(Cristianisme al Segle XXI) Aquest dissabte, a la sala d’actes de la parròquia de Sant Ildefons, organitzat per l’Associació “Cristianisme al segle XXI”, tingué lloc una segona sessió dels anomenats “Debats de Sant Ildefons, amb el títol que encapçala aquesta crònica.

Càritas i el gest de rentar els peus als apòstols

(Bisbat de Girona) La directora de Càritas Diocesana de Girona, Dolors Puigdevall, ha estat l'encarregada de pronunciar enguany el pregó de Setmana Santa, en el qual ha posat èmfasi en la caritat com a imperatiu cristià. Puigdevall va assegurar que "la paraula caritat està desprestigiada", i va recordar que en la recerca d'un significat vivencial, "la paraula caritat inclou el treballar per la justícia amb amor".

“El perdó no anul·la la justícia, el perdó és la plenitud de la justícia”

(Fundació Pere Tarrés) La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL ha inaugurat aquest dimarts la Càtedra de Justícia Social i Restaurativa Pere Tarrés – URL que té com a objectiu promoure un model de justícia que emfatitzi una visió reparadora. La Càtedra entén que la resposta al fet delictiu no pot ser només sancionadora sinó que ha de poder reparar el dany causat.

panoràmica

Veure la fe