Vés al contingut
Catalunya Religió
marrakesh-càritas-ajuda
Fotografia: Càritas Catalunya.

CÀRITAS CATALUNYA “Càritas amb el Marroc” és la nova campanya d'emergència de Càritas que s'ha obert aquest dissabte 9 de setembre. El seu objectiu és canalitzar la solidaritat dels donants per atendre l’emergència humanitària provocada pel setge registrat a les províncies i ciutats de Marràqueix, Tarudant, Chichaua, Uarzazat i Al Hauz (sud del país).

Es tracta del setge més gran mai registrat al país des de l’any 1900. El sisme ha colpejat amb duresa una zona de la serralada de l’Atles situada al sud de la ciutat turística de Marràqueix. L’epicentre s’ha localitzat a l’aldea d’Iguil (a 63 quilòmetres de Marràqueix) a la província d’Al Hauz. La violenta sacsejada, que va ser sentida a gran part del país magribí a prop de la mitjanit de divendres, ha causat danys materials, la mort de més d’un miler de persones i el col·lapse de diversos edificis d’habitatges. Els equips de rescat busquen supervivents entre les runes amb ajuda de milers de voluntaris.

L’equip de Cooperació Internacional de Càritas Espanya ha contactat amb Càritas Rabat per oferir acompanyament i suport en la gestió d’aquesta emergència sense precedents en la història recent del país. “El director de Càritas Rabat, el missioner mexicà Óscar Arturo, té previst desplaçar-se aquest diumenge a Marràqueix per poder avaluar amb els equips locals l’extensió dels danys, recaptar informació més precisa i així preparar una primera resposta d’emergència”, ha precisat la responsable de la Campanya Càritas amb el Marroc, Laure Salies.

Danys materials a l’església d’Ouarzazate

Càritas Diocesana de Rabat s’ha reunit aquest dissabte 8 i ha rebut informació addicional presentada per l'arquebisbe de la diòcesi de Rabat i president de Càritas Marroc, Cristóbal López. El prelat ha informat d’alguns danys materials a l’església d’Ouarzazate, però cap pèrdua de vides humanes a la comunitat fins al moment.

Des de fa diversos anys, Càritas Espanya col·labora amb Càritas Rabat en projectes de mobilitat humana. Els programes posats en marxa en els darrers anys tenen per objectiu oferir una acollida als migrants en situació de vulnerabilitat i oferir-los assistència i suport perquè puguin exercir els seus drets fonamentals al Marroc.

Les persones que vulguin col·laborar amb la campanya de Càritas amb el Marroc poden fer-ho a través del web.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.