Vés al contingut

notícies relacionades

L’Església sobre els fets a Melilla: “Exigim una investigació exhaustiva”

(CR) “La política de la Unió Europea fa de les rutes migratòries trampes mortals que cada any es cobren milers de vides”. Aquestes són les paraules del comunicat de la Comissió General de Justícia i Pau amb motiu dels successos ocorreguts aquest divendres a Melilla quan 2.000 persones van intentar travessar la tanca del Marroc a Espanya. En el seu manifest condemnen les actuacions policials i exigeixen una “investigació exhaustiva” als governs espanyol i marroquí sobre la seva actuació.

El Fòrum Social Pere Tarrés denuncia el racisme latent en política migratòria

(Fundació Pere Tarrés) “Em costa d’entendre perquè els instruments que Europa ha aplicat per acollir les persones refugiades de la guerra d’Ucraïna no s’han posat en marxa en altres moments”, s’ha lamentat Gemma Pinyol-Jiménez, directora de l’entitat especialitzada en afers internacionals i migracions Instrategies, alhora que denunciava que la Unió Europea “ha fet un ús geoestratègic de la gestió de les persones refugiades d’Ucraïna per utilitzar-la contra Rússia”.

Tres mirades sobre la Frontera Sud

(Jesuïtes) La frontera pot ser un territori permeable, un territori d’intercanvi, un territori de comunicació. Però hi ha territoris com la Frontera Sud europea, i més concretament la que separa Espanya del Marroc que fa temps s’ha convertit en un territori opac on regna l’excepcionalitat i la manca de respecte al dret i als drets.

El Servei Jesuïta a Migrants diu que el control migratori a la frontera amb el Marroc és "moralment inacceptable"

(Jesuïtes) Una comissió del Servei Jesuïta a Migrants-Espanya (SJM-E) va visitar dijous la Defensora del Poble, Soledad Becerril, i li va entregar l’informe "Vides a la Frontera Sud: Migrants forçosos i refugiats al Marroc i accés a territori espanyol” basat en dos viatges que membres del SJM-Espanya i del Servei Jesuïta a Refugiats-Europa (SJR-E) han realitzat a la zona fronterera entre Marroc i Espanya, concretament a Nador i Melilla, acompanyats per la Delegació Diocesana de Migracions de Tànger (a N

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe