notícies relacionades

Càritas Catalunya impulsa una campanya per...

(Càritas Catalunya) Les deu Càritas amb seu a Catalunya han impulsat la campanya “Jo com tu”, una iniciativa que vol...

La FEEC i Càritas Catalunya signen un acord de...

(Càritas Catalunya) La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i Càritas Catalunya han signat un...

Josep Roca apadrina el Cava amb Cor de Càritas

(Càritas Catalunya) La seu de Càritas Diocesana de Girona ha acollit aquest dijous la presentació del Cava amb Cor, una...

Càritas Catalunya augmenta l’atenció social en un...

(CR) Les Càritas amb seu a Catalunya presenten la seva memòria amb un escenari social demolidor. Han augmentat les...

La iniciativa de Càritas “Moda re-” arriba als...

(Càritas Catalunya) Alcampo ha incorporat un córner de roba de segona mà en el seu centre de Sant Boi de Llobregat (...

L’Església pel Treball Decent assenyala que “ara...

(Càritas Catalunya) Amb el lema ‘Ara més que mai, treball decent’, les entitats promotores de la iniciativa eclesial...

‘Cava amb Cor’ aporta 32.000 euros a Càritas...

(Càritas Catalunya) La Confraria del Cava i la Fundació “la Caixa” han donat a Càritas Catalunya, aquest dimecres, més...

Càritas Catalunya denuncia traves administratives...

(CR) Càritas Catalunya denuncia les dificultats que les diverses Oficines d’Estrangers a Catalunya i la Policia...

recull de notícies

Dg, 29/11/2015
|
La Xarxa

panoràmica

veure la fe

Càritas, a només 2 metres de tu

(Conferència Episcopal Tarraconense) Amb el lema “Càritas, a només 2 metres de tu”, les deu Càritas diocesanes amb seu a Catalunya han iniciat una campanya conjunta per explicar a la ciutadania la tasca que l’entitat de l’Església catòlica ha estat duent a terme en aquests darrers mesos. “Ens hem trobat en una crisi sense precedents, que ens ha obligat a reestructurar la nostra acció social en pocs mesos”, ha explicat Francesc Roig, president de Càritas Catalunya.

Davant d’aquesta emergència, s’han triplicat les peticions d’ajuda que Càritas ha anat rebent en aquests darrers mesos. “Moltes de les peticions són de famílies que vivien al dia, i que abans de la crisi de la COVID-19 ja tenien una situació complicada”, ha indicat Roig. La paralització de l’economia ha suposat que moltes persones hagin perdut la feina que tenien en l’economia submergida, i en molts casos hi ha famílies que encara no han cobrat els ERTO. Davant d’aquesta situació, moltes persones s’han vist en la necessitat de recórrer per primera vegada a entitats com Càritas, per poder sostenir-se mentre no es reactiva l’economia.

Una crida a la solidaritat

“Tot i les distàncies marcades, ens necessiten més a prop que mai. Aquest virus ens obliga a separar-nos físicament, però mai aconseguirà allunyar-nos de cor. A Càritas volem seguir estant molt a prop de tots aquells qui estan patint les conseqüències d’aquesta pandèmia. Necessitem que les persones siguin solidàries i col·laborin amb nosaltres. “Fem que Càritas estigui a només dos metres”, ha expressat el president de Càritas Catalunya.

Durant el mes de juny, la campanya “A només dos metres de tu” es farà present en premsa, ràdio i televisió, amb l’objectiu de fer arribar el missatge de solidaritat arreu del territori. Ara, és imprescindible que les persones estiguem més a prop que mai.

 

podcasts

propostes

monogràfics