notícies relacionades

Bon Preu col·labora amb Càritas Catalunya

(Càritas Catalunya) Durant tot el mes d’octubre el Grup Bon Preu efectuarà una campanya d’arrodoniment...

Cava solidari en favor de les Càritas catalanes

(Tarraconense) La Confraria del Cava ha posat a la venda el cava solidari “Cava amb Cor”. Més de 6.000 ampolles d’...

2 de cada 3 famílies ateses per Càritas a...

(Càritas Catalunya) Càritas Catalunya publica una investigació realitzada durant els mesos de maig i juny per conèixer...

Càritas Catalunya valora positivament l’Ingrés...

(Càritas Catalunya) L'aprovació al Consell de Ministres del 29 de maig del Reial Decret-Llei 20/2020 pel qual s'...

Càritas Catalunya rep 30.000 peces de roba

(Conferència Episcopal Tarraconense) El Grup Kiabi (a través d’Itfas i Bunsha) i el Grup Social ONCE han lliurat a...

La Sagrada Família s’il·lumina de vermell en...

(Sagrada Família) La Basílica de la Sagrada família i les deu Càritas amb seu a Catalunya han decidit sumar esforços en...

Càritas Catalunya demana triplicar les donacions...

(Càritas Catalunya) Amb el lema “La necessitat s’ha triplicat. Tripliquem les donacions. #Caritasx3” les deu Càritas...

Càritas Catalunya ofereix el seus serveis en la...

(Càritas Catalunya) Dilluns 30 de març al matí va tenir lloc una trobada virtual del president de la Generalitat de...

recull de notícies

Dg, 29/11/2015
|
La Xarxa

panoràmica

veure la fe

Càritas, a només 2 metres de tu

(Conferència Episcopal Tarraconense) Amb el lema “Càritas, a només 2 metres de tu”, les deu Càritas diocesanes amb seu a Catalunya han iniciat una campanya conjunta per explicar a la ciutadania la tasca que l’entitat de l’Església catòlica ha estat duent a terme en aquests darrers mesos. “Ens hem trobat en una crisi sense precedents, que ens ha obligat a reestructurar la nostra acció social en pocs mesos”, ha explicat Francesc Roig, president de Càritas Catalunya.

Davant d’aquesta emergència, s’han triplicat les peticions d’ajuda que Càritas ha anat rebent en aquests darrers mesos. “Moltes de les peticions són de famílies que vivien al dia, i que abans de la crisi de la COVID-19 ja tenien una situació complicada”, ha indicat Roig. La paralització de l’economia ha suposat que moltes persones hagin perdut la feina que tenien en l’economia submergida, i en molts casos hi ha famílies que encara no han cobrat els ERTO. Davant d’aquesta situació, moltes persones s’han vist en la necessitat de recórrer per primera vegada a entitats com Càritas, per poder sostenir-se mentre no es reactiva l’economia.

Una crida a la solidaritat

“Tot i les distàncies marcades, ens necessiten més a prop que mai. Aquest virus ens obliga a separar-nos físicament, però mai aconseguirà allunyar-nos de cor. A Càritas volem seguir estant molt a prop de tots aquells qui estan patint les conseqüències d’aquesta pandèmia. Necessitem que les persones siguin solidàries i col·laborin amb nosaltres. “Fem que Càritas estigui a només dos metres”, ha expressat el president de Càritas Catalunya.

Durant el mes de juny, la campanya “A només dos metres de tu” es farà present en premsa, ràdio i televisió, amb l’objectiu de fer arribar el missatge de solidaritat arreu del territori. Ara, és imprescindible que les persones estiguem més a prop que mai.

 

Entrevista a Càritas

Entrevista a Carme Borbonès, presidenta de Càritas Diocesana de Catalunya, i Joan Torrents, director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat.

propostes

monogràfics