Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) Nova seu. Animaset i Catalunya Religió han inaugurat els nous locals de la redacció conjunta. Una seixantena de representats de les entitats que donen suport als dos projectes van assistir a la benedicció dels locals divendres al migdia. Els nous locals estan situats al Palau Mercader, al barri gòtic de Barcelona.

L’acte va ser també una presentació publica d’Animaset, l’empresa de serveis de comunicació impulsada conjuntament per Catalunya Religió i els Missioners Claretians de Catalunya, creada fa poc més d’un any. La nova redacció conjunta visualitza la voluntat de fer créixer un node de comunicació des de l’àmbit religiós i humanístic.

Visibilitat del fet religiós

El director d’Animaset, Jordi Roigé, va explicar que el nou local ha de ser “l’inici de moltes més coses, d’una presència forta, i de fer veure al món religiós que la comunicació és necessària”.

El president de Catalunya Religió, Eduard Ibàñez, va remarcar la continuïtat d’Animaset amb el projecte inicial de Catalunya Religió, “la voluntat de construir un espai de comunicació que sigui plural, que promogui la comunió, i que se situï en la centralitat”. Jordi Llisterri, director de Catalunya Religió, també va explicar com Animaset reforça el treball periodístic del portal oferint nous serveis a les institucions de l’àmbit religiós.

El nou director general d’Afers Religiosos, Marcel·lí Joan, va tancar els parlaments i va celebrar la dinàmica de sinergies entre institucions que hi ha darrera d’Animaset i Catalunya Religió. També va destacar que “el vostre objectiu de potenciar la presència del fet religiós a la societat és també un dels objectius de la direcció general d’Afers Religiosos: el fet religiós ha de ser visible, sense complexos de superioritat però tampoc d’inferioritat”.

En els parlaments també es va agrair especialment la generositat de les germanes Vedruna, propietàries dels locals, que han posat totes les facilitats per instal·lar-hi la redacció conjunta dels dos projectes de comunicació.

El president d’Animaset, el claretià Màxim Muñoz, va presidir la benedicció dels nous locals. Muñoz va convidar a compartir com a guia del treball de les dues entitats la pregària del papa Francesc sobre les comunicacions socials que demana que “on hi ha prejudici, feu que suscitem confiança; on hi ha agressivitat, feu que portem respecte; on hi ha falsedat, feu que portem veritat”.

Presència institucional

A la inauguració hi van assistir representants de la majoria d’institucions que donen suport a Catalunya Religió o que han confiat en els serveis d’Animaset. Entre altres van assistir-hi el secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Enric Puig; el provincial dels Missioners Claretians de Catalunya, Ricard Costa-Jussà; el vicesecretari de la Conferència Episcopal Tarraconense, Norbert Miracle; el president delegat del patronat de la Sagrada Família, Esteve Camps; el director general de la Fundació Blanquerna, Andreu Ibarz; el president de Justícia i Pau, Eudald Vendrell; el visitador delegat de la Salle a Catalunya, Josep Canal; el director de la Xarxa de Centres La Salle Catalunya, Jordi Jover; la vicepresidenta i el secretari de la Unió de Religiosos de Catalunya, Rosa Masferrer i Lluís Serra; el director general de l’Editorial Claret, Joan Bové; el director de la Cova de Manresa, Lluís Magriñà; el delegat de la Generalitat a Itàlia, Luca Bellizzi; i representant les Carmelites Vedruna, les germanes Montserrat Espinalt i Àngels Muro.

També van assistir-hi representants i responsables de comunicació de l’Abadia de Montserrat, Oscar Bardají; dels Caputxins de Catalunya i Balears, Marta Palau; de l’Escola Pia de Catalunya, Àngels Doñate; dels Jesuïtes de Catalunya, Montse Girbau; dels Maristes de Catalunya, Imma Amadeo; de la Companyia de Maria, Montserrat Masó; de l’Orde Hospitalària Sant Joan de Déu, Lluís Guilera; de l’Institut Químic de Sarrià, Xavier Ramírez; de la Fundació Pere Tarrés, Pere Joan Giralt i Isabel Vergara; del Centre de Pastoral Litúrgica, Mercè Solé; i del Gabinet d’Informació de l’Església a Catalunya, Montserrat Creus. A la celebració també hi van participar els impulsors de Catalunya Religió Josep Maria Carbonell i Carles Duarte, i redactors i col·laboradors de les dues entitats.

Als assistents se'ls va repartir una còpia impressa de la nova edició setmanal de Catalunya Religió en format paper.

Just abans de beneir el nou local

Una publicación compartida por Catalunya Religió (@catreligio) el

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.