Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Claretians) Vint-i-un membres de les disset editorials de Claret Publishing Group han celebrat la reunió triennal per posar en comú les experiències de les diferents cases editorials de la congregació claretiana, entre les quals, l’Editorial Claret, representada pel seu director, Joan Bové.

Des de Barcelona, Jordi Roigé, director d’Animaset Media i Comunicació, que ofereix serveis de comunicació als claretians de la província de Sant Pau, també ha participat de la trobada. Roigé, en la seva intervenció, ha motivat a somiar globalment i a la necessitat d’obrir-se a una forma organitzada d’estar present en el món digital que possibiliten internet, els mitjans socials i altres plataformes de mitjans de comunicació.

La reunió ha estat presidida pel pare claretià Henry Omonisaye, Consultor General. Des d’un inici ha establert els tres objectius de la trobada: avaluar la vida i missió de les editorials, especialment durant el sexenni que ha de concloure, tenir una grata “conversa” entre els membres i, finalment, elaborar propostes per al XXVI Capítol General de la Congregació.

El Superior General, Mathew Vattamattam, ha marcat el to de la reunió amb el seu discurs d’obertura. Ha proposat tres claus als editors. En primer lloc, tornar a l’esperit original del Pare Fundador, per a qui les publicacions eren un ministeri important. En segon lloc, veure on es troben en l’actualitat aquestes publicacions a través d’una “conversa generativa”. Posant en comú allò que ja hi és present i recordant que algunes editorials comencen a caminar i d’altres ja compten amb certa experiència. Finalment, aportar idees per enriquir les converses del Capítol General i la consciència de la Congregació sobre la importància de l’evangelització i el ministeri de la Paraula a través de les editorials.

En el transcurs de les sessions, alguns participants han compartit la seva experiència en diversos temes. És el cas de Dharmik Rawal, expert en Màrqueting Digital, que ha il·lustrat als participants sobre els mecanismes de cerca en la web i l’optimització dels motors de cerca.

La reunió, que es va celebrar els darrers dies de març, també ha comptat amb la participació de convidats com el pare Gonzalo Fernández, vicari i prefecte General d’Espiritualitat, el pare Artur Teixeira, prefecte General d’Apostolat i el pare Rosendo Urrabazo, Superior Major de la Província d’EUA-Canada. La trobada ha conclòs amb el diàleg de les propostes per al discerniment del pròxim Capítol General.