Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 24/11/2021
Galeria d'imatges

(Roger Vilaclara –CR) La fira d’exposició i venda de joguines i llibres infantils de segona mà de la parròquia de la Puríssima de Sabadell torna aquest dissabte. La mostra ‘Joguina Reciclada’ es podrà veure de les nou del matí a les vuit del vespre a la mateixa parròquia després que l’any passat no es pogués fer a causa de la pandèmia.

“Els nens i nenes han de tenir joguines noves”. Amb aquesta premissa Rosa Puig, membre de la comissió de joguines de la parròquia de la Puríssima de Sabadell, explica que treballen durant tot l’any per reparar joguines utilitzades. Les arreglen, les mantenen i les posen a punt per donar-les als infants que no hi poden accedir. “Hi treballem amb molta il·lusió i mirem d’assegurar que no quedi cap nen sense una joguina nova”, diu.

A la fira d’aquest dissabte s’hi exposen per mostrar el treball fet durant l’any i també se’n venen a un preu molt reduït. Els diners recaptats es destinen directament a Càritas Sabadell.

A l’exposició també hi col·labora el grup de Justícia i Pau de Sabadell aportant, sobretot, llibres infantils de segona mà. “Tot el que sigui fomentar la reutilització va en la línia del nostre treball”, explica Conxita Cid de Justícia i Pau Sabadell. Donar una altra oportunitat a les joguines que no es fan servir és, per a Cid, “una molt bona feina que es complementa amb ajudar a les famílies més necessitades”.

En aquest sentit, es refereix a l’encíclica Laudato si’ per remarcar que, amb la iniciativa, “s’evita la generació de residus, s’ofereixen els objectes a un preu més assequible, se sensibilitza entorn de la reutilització i s’obtenen mitjans per donar suport als més vulnerables”.

“Tenim més demanda”

La comissió compta amb “un munt de joguines”, diu Puig. És resultat de la feina que fan buscant empreses de joguines, mitjans de comunicació i botigues que col·laborin amb la causa. N’hi ha tantes que les joguines tenen diverses destinacions. Algunes formen els lots que encarrega Càritas pel dia dels reis i d’altres s’envien a països com l’Índia. “Amb l’arribada de la Covid-19, tenim més demanda que anys anteriors”, confirma Puig. Per aquest motiu, hi ha entitats de lleure que col·laboren en repartir les joguines pels barris més vulnerables de Sabadell. “Crec que arribem a totes les famílies”, diu.

“Els carrers eren plens de joguines a les escombraries”

Als anys 80 es va fundar la comissió de joguines de la parròquia la Puríssima de Sabadell. Un dels capellans de la parròquia es va adonar que l’endemà del dia de Reis “els carrers eren plens de joguines a les escombraries i que no estaven malmeses”, explica Puig. “La gent les llençava simplement perquè els Reis n’havien portat de noves”. Amb la idea de donar una segona vida a aquestes joguines va néixer la comissió.

Arran de l'augment progressiu de joguines i amb motiu del 150 aniversari de la parròquia, va sorgir la idea de fer una exposició de les joguines que la comissió reparava. La iniciativa ha acabat sent una oportunitat, també, per vendre les joguines a un preu reduït i recaptar diners per Càritas Sabadell.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.