Vés al contingut

notícies relacionades

Cap nen sense una joguina nova a Sabadell

(Roger Vilaclara –CR) La fira d’exposició i venda de joguines i llibres infantils de segona mà de la parròquia de la Puríssima de Sabadell torna aquest dissabte. La mostra ‘Joguina Reciclada’ es podrà veure de les nou del matí a les vuit del vespre a la mateixa parròquia després que l’any passat no es pogués fer a causa de la pandèmia.

Mor Benjamí Planes, president del Consell Evangèlic de Catalunya

(CR) “Ho posem tot a les seves mans, que són prou poderoses per estimular a continuar senseaturador”. Són algunes de les últimes paraules sobre Déu que va escriure Benjamí Planes, una de les figures més destacades del món evangèlic a Catalunya. Planes ha mort aquest dimecres a Sabadell amb 94 anys.

Mor el capellà Josep Torné, estudiós dels pares del desert

(Laura Mor –CR) Fill del Priorat, vicari de les parròquies de Sant Roc i de la Mare de Déu dels Dolors i membre de la comunitat de Santa Maria de Togores, a la ciutat de Sabadell. Aquest divendres ha mort als 64 anys el capellà Josep Torné i Cubells. Autodidacta en Bíblia, Patrística i Teologia Medieval, va dedicar diverses publicacions a l’espiritualitat dels pares del desert.

L’Escola Pia de Sabadell celebra 200 anys

(Escola Pia de Catalunya) El 1814, l’Ajuntament de Sabadell va crear un impost sobre la carn per poder convidar els escolapis a treballar a la ciutat perquè no tenia el batxillerat actual. L’any 1818, aquesta presència es fa realitat.

Ibáñez: “Nadal té el mateix sentit per a totes les confessions cristianes”

(Direcció General d'Afers Religiosos) Antoni Ibáñez (Sabadell, 1954) és llicenciat en Filosofia i Lletres, i ha completat la formació amb assignatures de teologia en diversos centres catòlics i protestants. Després de dotze anys vinculat a la Comunió Anglicana a través de l’Església Espanyola Reformada Episcopal, ara és membre de l’Església Evangèlica Baptista del Redemptor, a Sabadell.

Calcuta a Catalunya, "ajudar els més pobres d'entre els pobres"

(CR) Agnes Gonxha Bojaxhiu –nom real de la mare Teresa de Calcuta– va néixer el 1910 a Skopje, avui capital de Macedònia. Als vuit anys el seu pare va morir i es va traslladar a Irlanda per entrar a la congregació de les Germanes de Loreto. Amb elles va arribar a Calcuta per primera vegada, i mai més se'n va anar. Aquest diumenge el papa Francesc l'ha proclamat Santa.

panoràmica

Veure la fe