Vés al contingut

Benvolguda alcaldessa,

Pren-te aquest escrit com un bon consell. No tinc altra intenció que ajudar a la millor gestió de la nostra ciutat, a la reflexió i, si fos possible, a la rectificació. Diuen que fer-ho és de savis.

Entenc que si no ets creient no vulguis anar a missa. És fins i tot coherent i alabo la teva honestedat.

Altra cosa és que ens treguis del programa de les Festes de la Mercè, la Mercè.

Però, que no és la Festa de “tots” els barcelonins i del que són benvinguts a la nostra Festa Major?

Tu, perdona el tractament, però empro el tuteig perquè et sentis més còmode, dic que tu deus voler representar a tota la comunitat. Ja deus ser conscient que la representes tant si vols, com si no vols. Són coses del càrrec.

No vols representar la ciutadans en un acte religiós? No ho facis, però algú ho ha de fer i segur que tindràs dins el consistori qui vulgui fer aquest “servei”. No pots deixar sense representació als qui volen sentir-se representats en aquest acte centenari dins les Festes de la Patrona de la Ciutat. Aquest “privilegi” no et pertany.

Treure aquest acte del programa és ignorar una part important del col·lectiu que representes.

Dic ignorar, perquè vull creure que no ho fas amb ànim de ferir. He de pensar que ha esta un “pronto” que potser t’ha sortit del teu interior, però clar; com a batlessa, aquests rampells s’han de deixar al seu lloc, o sigui a casa teva, no a la de tots. Els impulsos no ajuden a una pràctica de convivència pública ni de respecte als ciutadans.

Ah! I dir que ho fas per modernitat, no pot ser. És un contrasentit. La modernitat reclama cultura, sensibilitat, coneixements... Amb aquesta alcaldada no hi veig res de res de modernitat.

Potser és ignorància? Si fos així té solució. Demana assessorament. Bé deus tenir qui t’aconselli del què ignores. Assessors, consellers, tècnics, entesos i fins hi tot amics. Però amics, amics, no aduladors.

La ignorància no és cap pecat. Ningú neix ensenyat. El què sí que és la ignorància, és atrevida, i això és perillós.

Tu has demostrat ser una gran activista, i ho has fet tant bé que molta gent t’ha triat per alcaldessa. Segur que en el tema dels desnonament ets una crac! I segur que hi vas treballar molt, estudiant pros i contres per defensar millor els perjudicats. És així com s’aconsegueix reeixir.

Ningú t’obliga a presidir actes en els que no t’hi trobes a gust. Però d’aquí a suprimir-los del programa... hi ha un munt d’alternatives.

Podríem parlar d’altres temes, però no vull ferir cap altre col·lectiu, com has fet tu amb el religiós. Tots són i tenen dret a ser respectats i tinguts en compte. No cal menystenir ningú, i fer-ho en nom de la modernitat és d’una ignorància excessiva. Disculpable, com no pot ser d’altra manera, si es rectifica.

Apa doncs! Benvinguda al món plural i ben ampli d’aquesta gran ciutat que vol reconeixement a la seva història, com ho fa amb al seu modernisme, que també va ser modernitat, això sí plena de cultura i savis coneixements, i vol respecte per a tothom.

Ben cordialment,

Pere Fàbregues i Morlà. Llibreter.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.