Vés al contingut

notícies relacionades

Bisbe Cortés a la Mercè: “La veritable llibertat acaba vinculant-nos per amor”

(CR) “Mirem avui a Maria i pot ser que ella ens porti a servir a l’alliberament dels captius. El secret segueix sent el vincle entre la Mare de Déu i la llibertat. Aquesta és la clau que ens fa entendre la festa d’avui, tot mirant la realitat de la nostra ciutat i el nostre entorn social i eclesial”. Aquesta és la petició que ha adreçat el bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, en l’homilia de la missa de la Mercè.

Omella a la Mercè: “No caiguem en la divisió, la confrontació, la imposició”

(Jordi Llisterri-CR) “No permetis que caiguem en la temptació de la divisió, de la confrontació, de la imposició de les nostres maneres de veure i de construir el món”. Aquesta és la petició que ha adreçat el cardenal Joan Josep Omella a la patrona de Barcelona al final de l’homilia de la missa de la Mercè.

Omella reclama “seny” davant Puigdemont i Millo

(Jordi Llisterri –CR) El cardenal Joan Josep Omella demana “seny per a nosaltres i per als nostres dirigents, per a les famílies i els pastors de l'Església”. Aquest ha estat el missatge en uns “moments complexos” al final de l'homilia en la missa de Festa Major de Barcelona a la Basílica de la Mercè.

Omella reitera la demanda d'una societat "més unida, més lliure i més justa" per la Mercè

(Jordi Llisterri –CR) L'arquebisbe Joan Josep Omella ha presidit aquest dissabte la seva primera missa de la Mare de Déu de la Mercè. I ho ha fet pronunciant una homilia en sintonia amb les que s'havien sentit en anys anteriors, amb un to pastoral i social. La preocupació per una església jove i amb empenta, la demanda de polítiques de suport a les famílies, i la crida als governats a treballar pel bé comú.

L'Ajuntament torna a excloure la missa de la Mercè del programa oficial

(Jordi Llisterri-CR) "Barcelonins i barcelonines de tots els barris de Barcelona s’encarreguen de mantenir vives durant l’any les tradicions pròpies de la nostra ciutat. I amb motiu de la Festa Major les converteixen en un gran espectacle que, per més que es repeteixi any rere any, mai no deixa de meravellar la ciutadania. Benvinguts a la festa gran de la tradició". Així presenta el programa oficial de les festes de la Mercè la part dedicada a les celebracions tradicionals.

Sistach: "La celebració religiosa de la Mercè pertany a la cultura de la ciutat"

(Jordi Llisterri –CR) L'arquebisbat de Barcelona no ha volgut fer un cas d'enfrontament directe amb Ada Colau la decisió de no assistir a la missa de la Mercè. Però en la celebració d'aquest dijous al matí el cardenal Lluís Martínez Sistach ha volgut deixar ben clara "la connexió del que és religiós amb el que és ciutadà" en la festa Major.

Colau no anirà a la missa de la Mercè i la treu del programa

(David Casals –CR) Els canvis que va prometre la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, arriben també a les festes de la Mercè. Enguany, per primera vegada, cap membre del consistori anirà a la tradicional missa dedica a la patrona de ciutat i que dóna nom a la festa. Un acte que presideix l'arquebisbe de Barcelona. Els regidors que vagin a la Basílica de la Mercè ho faran estrictament a títol personal.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe