Vés al contingut

notícies relacionades

Presències i absències de la religió en els programes electorals de Barcelona

(Paris Grau-CR) Aquest diumenge hi ha eleccions municipals. A la premsa podem trobar les múltiples propostes, sobre una infinitat de temes ben concrets, que els candidats van comentant. Però hi ha un tema que normalment acaba fora dels focus mediàtics: el fet religiós. Que no aparegui en els mitjans, no vol dir que no existeixi.

Acord entre la Sagrada Família i l'Ajuntament per la llicència d'obres pendent

(Jordi Llisterri/CR) “Negociant la gent s’entén”. Així resumia Esteve Camps les virtuts de l’acord entre el patronat de la Sagrada Família i l’Ajuntament de Barcelona per tramitar la llicència d’obres definitiva. El conveni també estableix que en deu anys la Sagrada Família aportarà 36 milions d’euros en inversions per millorar l’accessibilitat de l’entorn i en transport públic.

Omella i Colau, en defensa dels refugiats

(Glòria Barrete –CR) No es trobaran a la missa de la Mercè però es trobaran en la defensa de l'acollida dels immigrants. Així s'ha visualitzat la sintonia entre el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en l'acte de presentació del nou Número de Qüestions de Vida Cristiana, editat per la Fundació Joan Maragall i l'Abadia de Montserrat, presentat aquest dimarts al Saló de Cent de Barcelona.

Colau creu que cal reduir l'oferta de l'escola concertada a Barcelona

(Jordi Llisterri-CR) "Avui atendre el dret a escollir de les famílies vol dir fer més escola pública”. És la resposta de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, als responsables dels centres concertats i Associacions de Mares i Pares a la carta en què li demanaven "imparcialitat i equanimitat" en la promoció dels centres educatius sostinguts amb recursos de l'administració, tant els públics com els concertats.

Omella reitera la demanda d'una societat "més unida, més lliure i més justa" per la Mercè

(Jordi Llisterri –CR) L'arquebisbe Joan Josep Omella ha presidit aquest dissabte la seva primera missa de la Mare de Déu de la Mercè. I ho ha fet pronunciant una homilia en sintonia amb les que s'havien sentit en anys anteriors, amb un to pastoral i social. La preocupació per una església jove i amb empenta, la demanda de polítiques de suport a les famílies, i la crida als governats a treballar pel bé comú.

L'Ajuntament torna a excloure la missa de la Mercè del programa oficial

(Jordi Llisterri-CR) "Barcelonins i barcelonines de tots els barris de Barcelona s’encarreguen de mantenir vives durant l’any les tradicions pròpies de la nostra ciutat. I amb motiu de la Festa Major les converteixen en un gran espectacle que, per més que es repeteixi any rere any, mai no deixa de meravellar la ciutadania. Benvinguts a la festa gran de la tradició". Així presenta el programa oficial de les festes de la Mercè la part dedicada a les celebracions tradicionals.

Ada Colau rep l'arquebisbe Omella

(CR) L'alcaldessa Ada Colau va rebre aquest dimarts a l'Ajuntament de Barcelona l'arquebisbe Joan Josep Omella. Ha estat la primera trobada oficial des de l'arribada d'Omella i la primera de l'alcadessa amb l'arquebisbe de Barcelona. La setmana passada Omella també va tenir la primera visita institucional amb el president Carles Puigdemont.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe