Vés al contingut

El nostre Responsable de Pedagogia i Innovació es jubila aquest curs, després de 23 anys treballant amb il·lusió, constància i molta mà dreta per fer de l’ensenyament una màgia que ajuda a transformar, a créixer i a donar vida

“Corrien els dies olímpics de l’estiu de l’any 1992. Totes les mirades pendents dels esdeveniments que vestien de festa esportiva els carrers, les places i les instal·lacions preparades per a acollir esportistes de tot el món. Es palpava un engrescador ambient col·lectiu que generava emocions i sentiments, regalava somriures i prodigava gestos d’acollida i obertura als altres. Mentre aquest aire olímpic es respirava en tots els recons de la ciutat, en un petit oasi del Tibidabo, la casa Mater Salvatoris, es respirava un aire de renovació pedagògica. Els directius de les escoles de La Salle Catalunya participaven en unes jornades de millora de la qualitat educativa. El conductor d’aquelles jornades era un mestre de paraula fluida, engrescadora, carregada de saviesa i experiència. Fou el primer contacte amb l’Albert Serrat. I a partir d’aquí, poc a poc, quasi de manera imperceptible el mestre Albert va anar descobrint altres horitzons educatius, els de La Salle. Li van agradar i va començar el seu itinerari lasal·lià. Vint- i- tres anys de camí!”

Així és com recorda el Germà Joan Carles Vàzquez el dia que va conèixer a l’Albert Serrat, Cap de Pedagogia i Innovació de la nostra Xarxa de Centres els darrers 23 anys. Carismàtic, rialler, amb una mirada profunda, amable i escrutadora, l’Albert Serrat ens ha fet viure moltes experiències, vivències, anècdotes, descobertes… L’Albert ens ha fet somniar amb el futur, construir nous projectes, dibuixar millores i aplicar innovacions. Qui li havia de dir a l’Albert que l’any 1992, el de les Olimpíades de Barcelona, començava també per a ell una altra olimpíada, la del recorregut pedagògic per les pistes de La Salle Catalunya.

El Germà Joan Carles Vàzquez continua recordant: “L’Albert ha estat un atleta de totes les categories: curses, marxes, maratons, carreres… En totes elles ha mostrat sempre el millor de la seva persona: simpatia, bonhomia, acollida, responsabilitat, constància, estimació per la feina ben feta. I així, amarat per aquests valors, ha arribat al final del seu camí”.

Ara, penja del seu coll la millor medalla que es pot rebre, la medalla del reconeixement de la seva entrega, generositat i esforç. El dia 6 de juny d’aquest 2015 aquest reconeixement es va plasmar en les paraules que el nostre Provincial, el Germà Josep Guiteras li va oferir al començament de la trobada dels Equips Directius i l’Equip d’Animació de La Salle Catalunya. “Avui és un dia molt especial” – va dir- “perquè ens acompanya, per última vegada en aquest tipus de trobades, el Sr. Albert Serrat, responsable de l’Àmbit de Pedagogia del Sector i “jardiner de somnis”, tal com ell mateix es defineix. Hem tingut la sort, la gran sort, de poder gaudir dels seus coneixements en aquest àmbit tan nostre i, sobretot, d’haver pogut anar aprenent moltes coses, iniciant i consolidant molts nous projectes, vivint moltes noves i riques experiències pedagògiques i innovadores al seu costat. I sempre, ell amb un somriure als llavis i amb una visió positiva, engrescadora, captivadora, enamoradora i il·lusionant, de la nostra missió educativa, tal com correspon a un bon “jardiner de somnis”.

Realment l’Albert ha sigut un gran jardiner, perquè ha plantat en tots nosaltres la llavor de la il·lusió, l’esperança i la determinació per construir una pedagogia i una filosofia de vida alegre, innovadora i amb valors.

Ara que ens deixa, dedicarà el seu temps a gaudir de la vida, de la família, i a fer màgia. Perquè, tal com diu el nostre Provincial, el Germà Josep Guiteras, “l’Albert és la Pedagogia feta màgia, vida, innovació i creativitat”.

Et trobarem a faltar. Trobarem a faltar la teva mirada neta i profunda, el teu somriure franc i proper. La teva figura amb la teva melena inconfusible que sempre que apareix provoca somriures i alegria. Les teves paraules càlides i carinyoses i els teus “Bon dies”, “fantàstic!”, “Magnífic!” “Excel·lent!”, carregats d’energia positiva

Et trobarem a faltar, perquè ens has donat molt.

Per això, de tot cor, moltíssimes gràcies Albert.

Gràcies per la “pluja fina”. Gràcies per no tenir por dels “F 18”. Gràcies, Albert, per no instal·lar-te en un “regne de taifes”. Gràcies per fer que els “filisteus no es resisteixin”. Gràcies, Albert, per no caure en el “aquí és diferent”.

Gràcies per les vint-i-cinc frases cèlebres que han teixit el dia a dia del teu quefer d’animació pedagògica i que han posat la nota d’humor per fer més proper, atractiu i entenedor el missatge de renovació i innovació que demana la nostra Missió Educativa Lasal·liana.

Que siguis, com fins ara, molt feliç. I que ens continuem trobant al camí, gràcies a la màgia de la vida. Que el bon Déu, per intercessió de Sant Joan de La Salle, et beneeixi abundosament i et concedeixi salut i pau per a seguir sembrant, des de la teva condició de jubilat, les bones llavors de la pedagogia engrescadora que fa niu en el teu cor.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.