Vés al contingut

notícies relacionades

Cristóbal López: “L’Església ha d’estar allà on hi ha ferida”

(Glòria Barrete –CR) El cardenal i arquebisbe de Rabat, el salesià Cristóbal López, visita aquest divendres Barcelona. Ho farà en el primer dinar-col·loqui ‘Tribuna Joan Carrera’, que tindrà lloc al restaurant Pomarada de Barcelona de dues a quatre de la tarda. Hem aprofitat per conversar amb ell de temes eclesials, socials i migratoris.

Com li agrada més que el presentin, com a cardenal o com a salesià?

Fernando Ruiz: “Els mercedaris som un orde de frontera”

(Laura Mor –CR) Vuit segles d'història amb connotacions socials, eclesiàstiques i teològiques. Els mercedaris s'ha reunit aquests dies a l'Ateneu Universitari Sant Pacià, a Barcelona, per revisar el passat i actualitzar el present i projectar el futur amb motiu dels 800 anys de la seva fundació.

Omella canvia l’estructura organitzativa de l’arquebisbat

(Jordi Llisterri-CR) Dos anys i mig després de la seva arribada a Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella ha fet pública aquest dimarts una renovació dels equips de govern diocesà i del rector del Seminari. A més dels canvis de noms, Omella ha modificat l’estructura de les delegacions diocesanes i les ha agrupat en set grans àrees: anunci i iniciació cristiana, pastoral sacramental, social i caritativa, pastoral de fe i cultura, laïcat, vida consagrada i clergat.

Càritas Diocesana de Barcelona demana un Pla Estatal de Refugi més humanitari

(Caritas Barcelona) Avui finalitza el termini que el Govern Espanyol va establir amb la Unió Europea per acollir a 17.337 persones refugiades. Aquest compromís signat el setembre de 2015 instava a acollir a 15.888 persones reubicades d'Itàlia o Grècia i 1.499 reassentades de Turquia, el Líban o Jordània. Malauradament, aquest compromís no s’ha complert, i en dos anys l’Estat Espanyol només ha acollit a 1.983 persones refugiades de les 17.337 indicades.

La pau i els joves centren l’acte interreligiós per les víctimes de Barcelona i Cambrils

(Alba Sabaté –CR) Barcelona és una ciutat de pau i l’odi no hi té cabuda. Han passat set dies des de l’atac terrorista al cor de la ciutat i aquesta afirmació és cada cop més alta i més clara. Aquest dijous l’han reafirmat les comunitats religioses de totes les confessions existents a Catalunya així com les organitzacions de persones no creients, al Museu Marítim de Barcelona.

La Fedac comença el curs preparada per al futur

(Glòria Barrete/Jordi Llisterri –CR) Innovació educativa no és només tirar envans de les aules o penjar pissarres digitals. Això ho tenen ben clar els diversos col·lectius d'escoles cristianes que estan apostant per la innovació educativa. Entre elles aquest inici de curs destaca la Fedac, els centres escolars de les Dominiques de l'Anunciata del Pare Coll i una de les principals xarxes de l'escola cristiana a Catalunya.

panoràmica

Veure la fe