Vés al contingut

notícies relacionades

Vedruna reconeix el potencial pedagògic dels espais exteriors

(Vedruna) “Com hauria de ser l’espai exterior per donar resposta a les necessitats de moviment, de curiositat, d’encontre amb l’altre, d’autonomia, de tranquil·litat i d’aprenentatge?”. És la pregunta que ha formulat la professora Àngels Geis de la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació i de l’Esport de Blanquerna – URL a les famílies de les escoles Vedruna.

Així és el nou ritu d’institució de catequistes

(Laura Mor –CR) “Rep aquest signe de la nostra fe, càtedra de la veritat i la caritat de Crist, i anuncia’l amb la vida, els costums i la paraula”. Aquesta és la fórmula del nou ritu per a instituir catequistes que es podrà fer servir a partir de l’1 de gener. Unes paraules que pronunciarà el bisbe de cada diòcesi –o algú que actuï en el seu nom– per reconèixer de forma estable i oficial el ministeri de la catequesi en dones i homes laics.

La classe de religió ja parla en llenguatge competencial

(Eloi Aran –CR) Després de les festes de Nadal, la Conferència Episcopal Espanyola aprovarà el nou currículum de religió catòlica elaborat arran de la LOMLOE. Un cop es publiqui el nou currículum al BOE ja entrarà en aplicació de cara al proper curs 2022-2023. Entre les principals novetats hi ha la metodologia de treball, la vessant humanística, el perfil de sortida de l’alumne i l’arrelament del currículum a cada territori.

Blanquerna premia la tasca dels mestres en el temps de pandèmia

(Blanquerna) El jurat del Premi Blanquerna Educació recupera la seva deliberació després d’un any de pausa i per primera vegada atorga la distinció a tot un col·lectiu. La Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL ha decidit atorgar a tots els mestres de Catalunya, com a genèric representatiu del col·lectiu professional, el Premi Blanquerna Educació 2021.

Balanç del Pla de formació en matèria de diversitat religiosa

(DGAR) La formació és un dels eixos prioritaris de l’activitat de la Direcció General d’Afers Religiosos i té com a finalitat dotar d’eines les institucions i la ciutadania per tal de garantir la gestió pública de la diversitat religiosa amb criteris de qualitat i l’exercici del dret a la llibertat religiosa.

L'equip de La Salle assisteix a sessions de formació

(La Salle) La Salle Catalunya ha comptat amb diferents formacions dirigides al professorat i Equips Directius dels centres. Al Casal Sant Gervasi 250 educadors i educadores han assistit a les Formacions de Pedagogia, enguany dedicades a Educació Infantil, Primària i ESO.

Matemàtiques

Sketchnote: deu principis bàsics per explorar la creativitat

(Laura Mor –CR) Mètode, traça, concentració i molta, molta pràctica. La presa d'apunts en esquemes visuals és una nova eina de comunicació. Útil també per als que es dediquen a la pastoral i volen explorar la creativitat. Hem entrat a la llibreta del consultor pedagògic Juanjo Fernández i hi hem descobert un catàleg interessant d'sketchnotes sobre religió i també sobre educació. Què hi ha darrera d'aquesta experiència personal i col·lectiva? Ho recollim aquí amb aquests deu ítems.

1. Són idees, no és art

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe