Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Barcelona) Aquest dissabte s'han reunit a l'edifici del Seminari Conciliar de Barcelona més de 200 dinamitzadors del Sínode 2023 per treballar sobre el paper i el treball de la seva figura a la diòcesi de Barcelona. La jornada, organitzada a partir dels dubtes i necessitats sorgits arrel de la primera trobada de dinamitzadors del Sínode d'aquest novembre, ha buscat respondre a la pregunta 'Què vol dir ser dinamitzador Sinodal?'.

Amb el rerefons d’un vídeo entorn del treball realitzat en la primera trobada els assistents s'han anat aplegant a l’aula magna. Allà els ha donat la benvinguda el bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo, que ha donat pas a una llarga estona de pregària tot relligant el camí sinodal amb el discerniment.

Què vol dir ser dinamitzador Sinodal?

Un segon moment de la trobada ha presentat, en primer lloc, tres experiències procedents d’àmbits ben diversos: el Grup Joan Roig, vinculat al Secretariat diocesà de pastoral amb joves; el procés sinodal a la parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida de l’Hospitalet de Llobregat; i, finalment, a l’Arxiprestat de la Catedral. A continuació, Andreu Ibarz ha fet una presentació entorn del treball i paper que es demana als dinamitzadors, tot responent a la pregunta: Què vol dir ser dinamitzador Sinodal?

Després d’un moment de descans, s’ha afrontat el tercer moment de l’encontre. S’han ofert sis espais al voltant de diversos nuclis temàtics del treball sinodal i on poder compartir propostes per treballar-los. Cada participant ha pogut participar-ne en dos: companys de viatge; corresponsables en la missió; dialogar amb la societat; escoltar, prendre la paraula, dialogar; discernir i decidir; formar-se en la sinodalitat.

Finalment, tots els dinamitzadors s’han aplegat a la capella del Seminari per compartir espontàniament algunes primeres reaccions d’allò que s’ha viscut: "Quin aprenentatge t’emportes? Què em pot servir? Què m’ha agradat i puc compartir amb el meu grup?", han estat algunes de les preguntes que s'han plantejat. Un breu moment de pregària i l’enviament per continuar el treball que es realitza en cada àmbit han clos l’encontre, amb la invitació a reservar la data del proper diumenge 29 de maig, en què hi haurà la trobada final diocesana d’aquesta fase del Sínode a la qual hi estan convidats els dinamitzadors, totes les persones que estan participant en el treball sinodal i tothom que s’hi vulgui afegir.

Els dinamitzadors del Sínode són persones que acompanyen a les diferents parròquies, arxiprestats, moviments, associacions i congregacions en el treball sinodal que culminarà el proper 2023.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.