Vés al contingut

notícies relacionades

dec-sinode-document

Publiquen un document de treball per la fase continental del Sínode

VATICAN NEWS | El Sínode de Bisbes sobre la Sinodalitat continua avançant amb la publicació del Document per la Fase Continental del Sínode (DEC), que s'ha difós aquest dijous. El text és un element orientatiu, de treball i de referència per a aquesta nova etapa del procés sinodal.
sinode-bisbes-2019

El Papa anuncia que el Sínode s'allargarà fins al 2024

VATICAN NEWS | "Els fruits del procés sinodal iniciat són molts i això exigeix un moment de maduració". Així ha explicat el papa Francesc la decisió d'allargar el Sínode dels bisbes fins al 2024. Un anunci que ha fet al final de l'Àngelus que ha tingut lloc a la plaça de Sant Pere del Vaticà aquest diumenge. Amb aquest canvi, l'assemblea que el Papa va convocar pel 2023 tindrà dues sessions: la primera del 4 al 29 d'octubre d'enguany i la segona l'octubre del 2024. 
dones-sinode-vatica

Feministes creients presenten les conclusions del Sínode de dones al Vaticà

CATHOLIC WOMEN'S COUNCIL | Una delegació internacional del Consell De Dones Catòliques, la xarxa global que reuneix més de 60 organitzacions catòliques de dones, presentarà aquest dimarts les conclusions del procés del Sínode de Dones al Vaticà. La delegació entregarà el document a la subsecretària pel Sínode dels bisbes, Nathalie Becquart.

Superar el clericalisme és “una urgència” segons el Sínode

(CR) Créixer en sinodalitat, promoure la participació dels laics i superar el clericalisme. Són tres urgències que cal abordar, segons l’Assemblea final del Sínode de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) celebrada aquest dissabte. La trobada ha servit per presentar la síntesi final del treball fet en els darrers mesos per les diferents diòcesis de tot l’Estat.

Conesa: “Un bon bisbe s’encarnarà en la terra on va”

(Jordi Llisterri/Laura Mor –CR/Solsona) La diòcesi de Solsona ha quedat marcada pel bisbe Xavier Novell. Tant per la seva etapa episcopal amb una renovació pastoral a vegades audaç, a vegades polèmica, com sobretot per la seva accidentada sortida. Però Solsona és molt més que el bisbe Novell.

Veure la fe

podcasts

monogràfics

MONOGRÀFIC