Vés al contingut

notícies relacionades

Llicó inaugural FJM 2023

Cardenal Hollerich: “Hem de construir una Església on tothom compti i sigui benvingut”

CR/ FJM | Trenta-sis hores, quatre redactors i moltes hores seguides sense dormir. Són algunes de les xifres que van donar com a resultat el document final de l'etapa del Sínode que ha finalitzat i que ha explicat el seu relator, el cardenal i bisbe de Luxemburg, Jean-Claude Hollerich. Ho ha fet durant la lliçó inaugural de la Fundació Joan Maragall que s'ha celebrat aquest dimarts al vespre a l'Ateneu Universitari Sant Pacià sota el títol El Sínode, els reptes del nostre temps i el futur de l'Església, i amb la participació del bisbe auxiliar de Barcelona, David Abadias.
sinode-papa

Acaba la primera part del Sínode: “Hem de ser Església de servei”

VATICAN NEWS | Conclou la primera assemblea general ordinària del Sínode de Bisbes aquest diumenge. Una clausura que s'ha fet realitat amb una missa presidida pel papa Francesc en què ha demanat ser "Església de servei". En la mateixa celebració, el pontífex ha recordat als participants que la reforma més gran de l'Església és "adorar Déu i estimar els germans amb el mateix amor". També aquest cap de setmana, s'han presentat les conclusions en format de síntesi de la primera part del Sínode que ha d'acabar el 2024. 
Sinode

Carta del Sínode: “L'Església del nostre temps té el deure d'escoltar”

CR | Aquest dimecres s'ha publicat una carta aprovada pels participants en l'assemblea del Sínode que s'acaba aquest cap de setmana. El text vol transmetre l'experiència dels més de 300 bisbes, religiosos i laics que han estat tres setmanes en la primera trobada sinodal que es tornarà a reunir el 2024.
sinode-00

El Papa obre el Sínode: “No serà un parlament polaritzat, sinó un lloc per caminar junts”

CR | Davant l'expectació mediàtica que ha causat el Sínode com un moment decisiu pel futur de l'Església catòlica, el papa Francesc ha subratllat aquest dimecres: "El Sínode no serà un pla de reformes". En l'obertura de l'assemblea sinodal, que ha de culminar un treball que han fet parròquies i diòcesis de tot el món en els darrers anys, el Papa també ha aclarit que el Sínode "no serà un parlament polaritzat, sinó un lloc de comunió". 
bisbes-parlen-pregar-sinode

Els bisbes parlen de pregar pel Sínode

GIEC | Del 4 al 29 d’octubre tindrà lloc, a Roma, la primera sessió de la XVI Assemblea del Sínode dels Bisbes, que té com a tema: “Per una Església sinodal: comunió, participació i missió”, en la qual participaran 464 persones, entre les quals el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, i Mons. Francesc Conesa, bisbe de Solsona.
arquebisbat-barcelona-taize-00

Barcelona se suma a la vetlla ecumènica del Papa que obrirà el Sínode

ARQUEBISBAT DE BARCELONA | La parròquia de Sant Pau del Camp acollirà aquest 30 de setembre una vetlla de pregària amb motiu de l'inici del Sínode sobre la sinodalitat que començarà aquest octubre. Amb aquesta iniciativa, l'església arxidiocesana de Barcelona se suma a la invitació del papa Francesc, qui va convocar una pregària similar pel mateix dia a la plaça de Sant Pere del Vaticà.
sinode

Les dades rellevants del Sínode

VATICAN NEWS | Quatre-cents seixanta-quatre participants, 365 membres entre ells 54 dones votants. Entre els membres, també dos bisbes xinesos proposats per l'Església local "d'acord amb les autoritats" i nomenats pel Papa. Aquests són els números del pròxim Sínode sobre la sinodalitat que començarà el pròxim 4 d'octubre al Vaticà fins al 29 del mateix mes.
instrumentum-laboris-catala

Ja es pot consultar el document final pel Sínode en català

GIEC | Els bisbats catalans han publicat aquest dilluns el document preparatori pel Sínode que tindrà lloc aquest octubre en català. L'Instrumentum laboris és un instrument de treball "per al discerniment dels participants de la XVI Assemblea General Ordinària del Sínode sobre sinodalitat", expliquen des de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET). 

panoràmica

Veure la fe

podcasts

monogràfics

MONOGRÀFIC