Vés al contingut

notícies relacionades

sinode

Sínode 2024: En quin punt es troba el treball de l’Església per afrontar noves propostes?

ROGER VILACLARA –CR | A mig camí entre la primera assemblea sinodal que va tenir lloc l'octubre del 2023 i la segona que ha de tenir lloc el pròxim mes d'octubre del 2024; són diverses les preguntes sobre en quin punt es troba aquest procés que afronta l'Església davant de possibles noves propostes i línies de treball. En parlem amb Enric Termes, vicari episcopal i coordinador del treball sinodal a la diòcesi de Barcelona.
llibre-bisbe-solsona-3

El nou llibre del bisbe Conesa vol “fer arribar el missatge del Sínode a tothom”

CLARETIANS | La Sala dels Sants Màrtirs del Palau episcopal de Solsona ha acollit aquest dilluns la presentació del nou llibre del bisbe de Solsona, Francesc Conesa. El llibre 'Vers una Església més sinodal', que ha publicat l'Editorial Claret, vol fer arribar el missatge del Sínode a tothom, ha explicat el bisbe. Conesa ha estat acompanyar en la presentació del director de la Fundació Catalunya Religió, Jordi Llisterri. 

tribuna-joan-carrera-202403-2

Margit Eckholt: “Un diaconat femení no sacramental serà una ofensa per les dones que treballen a l’Església”

TRIBUNA JOAN CARRERA | La teòloga alemanya Margit Eckholt ha estat la protagonista de la setena edició de la Tribuna Joan Carrera, on ha reivindicat el paper de la dona a l’Església i ha defensat el seu accés als ministeris sacerdotals. “És una contribució a llarg termini en l'àmbit eclesiàstic i global que no hauria de subestimar-se”, ha dit Eckholt, presidenta fins fa pocs mesos de l’Associació Europea de Teologia Catòlica i membre de la comissió sinodal d’Alemanya.

Llicó inaugural FJM 2023

Cardenal Hollerich: “Hem de construir una Església on tothom compti i sigui benvingut”

CR/ FJM | Trenta-sis hores, quatre redactors i moltes hores seguides sense dormir. Són algunes de les xifres que van donar com a resultat el document final de l'etapa del Sínode que ha finalitzat i que ha explicat el seu relator, el cardenal i bisbe de Luxemburg, Jean-Claude Hollerich. Ho ha fet durant la lliçó inaugural de la Fundació Joan Maragall que s'ha celebrat aquest dimarts al vespre a l'Ateneu Universitari Sant Pacià sota el títol El Sínode, els reptes del nostre temps i el futur de l'Església, i amb la participació del bisbe auxiliar de Barcelona, David Abadias.

panoràmica

Veure la fe

podcasts

monogràfics

MONOGRÀFIC