Vés al contingut

notícies relacionades

Millorar l’acollida, reclam d’Urgell en les conclusions del sínode

(Bisbat d'Urgell) Més de 900 persones organitzades en 60 grups diferents han participat a Urgell de la fase diocesana del Sínode convocat pel papa Francesc. Una xifra que s'ha fet pública en l'acte de presentació de les conclusions de la diòcesi que ha tingut lloc aquest dissabte coincidint amb la cinquena Jornada Diocesana que se celebra bianualment a Urgell.

Superar el clericalisme és “una urgència” segons el Sínode

(CR) Créixer en sinodalitat, promoure la participació dels laics i superar el clericalisme. Són tres urgències que cal abordar, segons l’Assemblea final del Sínode de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) celebrada aquest dissabte. La trobada ha servit per presentar la síntesi final del treball fet en els darrers mesos per les diferents diòcesis de tot l’Estat.

Conesa: “Un bon bisbe s’encarnarà en la terra on va”

(Jordi Llisterri/Laura Mor –CR/Solsona) La diòcesi de Solsona ha quedat marcada pel bisbe Xavier Novell. Tant per la seva etapa episcopal amb una renovació pastoral a vegades audaç, a vegades polèmica, com sobretot per la seva accidentada sortida. Però Solsona és molt més que el bisbe Novell.

Tortosa sobre el Sínode: “S’ha reactivat la dimensió comunitària”

(Bisbat de Tortosa) Unes 350 persones han participat aquest dissabte a la tarda a la presentació de les conclusions sinodals de la diòcesi de Tortosa. A l’acte de la plaça de l’absis de la Catedral de Tortosa s’han fet públics alguns dels temes més tractats en l’enquesta diocesana.

L’Església consultada torna a demanar “dialogar amb la societat tal com és”

(CR) Barcelona, Girona i Lleida han presentat aquest cap de setmana els documents de síntesi elaborats en la fase diocesana del Sínode del 2023. Les conclusions demanen que l'Església dialogui amb la societat. Una aposta que feia també Tarragona en la seva síntesi quan proposava fomentar “el diàleg de tota l'Església amb la cultura actual”.

“El Sínode Diocesà de Vic és una oportunitat per oferir un missatge d'esperança”

(Bisbat de Vic) Més de 1.300 persones han participat en la fase consultiva del Sínode Diocesà del bisbat de Vic per reflexionar sobre la missió de l'Església davant els reptes actuals. Per al bisbe de Vic, Romà Casanova, aquesta fase és “una oportunitat d'or per a reflexionar sobre l'Església i la seva missió, per a viure la vocació i oferir al món el missatge d'esperança que tant necessita”.

Solsona demana que la feina del sínode “no sigui en va”

(Bisbat de Solsona) La Sala Polivalent de Solsona ha acollit l'assemblea diocesana del Sínode impulsat pel papa Francesc per aquest 2023. En la trobada d'aquest dissabte hi han assistit unes 130 persones i s'han presentat les conclusions d'aquesta fase del Sínode. El bisbe de Solsona, Francesc Conesa, ha demanat que la feina del sínode “no sigui en va”.

Un miler de persones participen en la fase diocesana del Sínode a Tarragona

(Arquebisbat de Tarragona) L'assemblea diocesana de Tarragona del Sínode 2021-2023 ha aprovat totes les propostes del document conclusiu de la fase diocesana del Sínode. La votació i la presentació d’aquesta cinquantena de propostes ha estat aquest dissabte al Centre Tarraconense El Seminari.

Veure la fe

podcasts

monogràfics

MONOGRÀFIC