Vés al contingut

notícies relacionades

sinode-00

El Papa obre el Sínode: “No serà un parlament polaritzat, sinó un lloc per caminar junts”

CR | Davant l'expectació mediàtica que ha causat el Sínode com un moment decisiu pel futur de l'Església catòlica, el papa Francesc ha subratllat aquest dimecres: "El Sínode no serà un pla de reformes". En l'obertura de l'assemblea sinodal, que ha de culminar un treball que han fet parròquies i diòcesis de tot el món en els darrers anys, el Papa també ha aclarit que el Sínode "no serà un parlament polaritzat, sinó un lloc de comunió". 

laicat-esglesia-anna-almuni

Anna Almuni: “Avui els laics formem el 99% de l’Església”

AINA ARGUETA –CR | "Anunciar la fe als qui no creuen”. Aquesta és una de les grans preocupacions dels laics avui després d’evidenciar-se un menor nombre de catòlics practicants a les parròquies i comunitats del país. Ho explica la delegada de l’Apostolat Seglar de Barcelona, Anna Almuni.

bisbes-parlen-cami-sinodal

Els bisbes parlen del camí sinodal

GIEC | Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la Quaresma i el camí sinodal, de la llibertat provada, del temps d’escolta, de tenir set d’aigua viva, de la santa passivitat, de llums en el camí, de les inscripcions a l’escola i d’evangelitzar a través dels mitjans de comunicació.

papa-francesc-sinodalitat

Francesc, el papa dels vincles i la corresponsabilitat

Què ha canviat en els deu anys del papa Francesc? LAURA MOR –CR | La corresponsabilitat és una de les premisses que han orientat el papa Francesc en aquests deu anys de pontificat. Si tots els batejats són subjectes actius en la missió de l’Església, la participació dels laics és bàsica. Francesc demana una nova cultura laical i situa els cristians no ordenats com a protagonistes en l’anunci de l’Evangeli.

Els bisbes parlen de la sinodalitat

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la sinodalitat, així com de Fiódor M. Dostoievski, del pa per al camí, d’un poble que canta Al·leluia, de l’Església profètica, de la llibertat religiosa i de Carles de Foucauld.

Solsona ja és a punt per a un nou govern episcopal

(Laura Mor –CR/Solsona) “Gaudiré de l’acte, per un bisbe és un dia molt especial: a partir de demà comença la meva tasca com a pastor d’aquesta església”. El bisbe Francesc Conesa ha parlat aquest divendres a la tarda amb il·lusió del servei que se li encomana com a nou bisbe de la diòcesi de Solsona. Ho ha fet la vigília de la seva presa de possessió, en roda de premsa a la Sala dels Sants Màrtirs del Palau episcopal de Solsona.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts