Vés al contingut

notícies relacionades

bisbes-parlen-cami-sinodal

Els bisbes parlen del camí sinodal

GIEC Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la Quaresma i el camí sinodal, de la llibertat provada, del temps d’escolta, de tenir set d’aigua viva, de la santa passivitat, de llums en el camí, de les inscripcions a l’escola i d’evangelitzar a través dels mitjans de comunicació.
papa-francesc-sinodalitat

Francesc, el papa dels vincles i la corresponsabilitat

Què ha canviat en els deu anys del papa Francesc? LAURA MOR –CR | La corresponsabilitat és una de les premisses que han orientat el papa Francesc en aquests deu anys de pontificat. Si tots els batejats són subjectes actius en la missió de l’Església, la participació dels laics és bàsica. Francesc demana una nova cultura laical i situa els cristians no ordenats com a protagonistes en l’anunci de l’Evangeli.

Els bisbes parlen de la sinodalitat

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la sinodalitat, així com de Fiódor M. Dostoievski, del pa per al camí, d’un poble que canta Al·leluia, de l’Església profètica, de la llibertat religiosa i de Carles de Foucauld.

Solsona ja és a punt per a un nou govern episcopal

(Laura Mor –CR/Solsona) “Gaudiré de l’acte, per un bisbe és un dia molt especial: a partir de demà comença la meva tasca com a pastor d’aquesta església”. El bisbe Francesc Conesa ha parlat aquest divendres a la tarda amb il·lusió del servei que se li encomana com a nou bisbe de la diòcesi de Solsona. Ho ha fet la vigília de la seva presa de possessió, en roda de premsa a la Sala dels Sants Màrtirs del Palau episcopal de Solsona.

Barcelona reuneix més de 200 dinamitzadors del Sínode

(Arquebisbat de Barcelona) Aquest dissabte s'han reunit a l'edifici del Seminari Conciliar de Barcelona més de 200 dinamitzadors del Sínode 2023 per treballar sobre el paper i el treball de la seva figura a la diòcesi de Barcelona.

Dona catòlica, has patit invisibilitat o menyspreu per part del clergat?

(Laura Mor –CR) Una de les cinc publicacions més llegides aquesta setmana al nostre portal ha sigut la notícia titulada Vuit dones ‘oficien’ missa a les Garrigues al faltar sacerdots, de la secció del recull de premsa. Més enllà de l’encert i precisió del titular, el diari Segre ha aconseguit cridar l’atenció i generar rebombori a xarxes socials.

recull de notícies

Veure la fe

podcasts