Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Diputació de BarcelonaL'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, ha editat un fullet explicatiu de l'itinerari 'Camins de Verdaguer' que recorre diferents espais dels primers anys de vida del poeta Jacint Verdaguer. El fullet, que es pot descarregar en PDF, conté tota la informació necessària per gaudir d'aquesta proposta que combina a la perfecció el patrimoni natural i el literari.

El fullet conté la informació sobre l'accés al punt d'inici així com les característiques de la ruta, com ara distància, desnivells, durada o senyalització, en un petit mapa i les recomanacions imprescindibles per tal de gaudir-ne amb tota seguretat, comoditat i respecte per l'entorn.

L'itinerari s'inicia al final del carrer Font de la Sala, al costat del torrent de Folgueroles, el municipi osonenc on el poeta va néixer i viure els seus primers anys de vida. Des d'allí es va fins a la font Trobada, on hi ha un espai de lleure amb una àmplia zona per passejar sobre el torrent de Folgueroles.

L'itinerari segueix cap al gorg de Llitons, o gorg de Nitons, segons Verdaguer, i Sant Llorenç del Munt fins al Salt de la Minyona, una de les joies de l'itinerari. Des d'aquí continua cap a Foquers i Tavèrnoles en direcció als Munts fins a l'ermita de la Damunt, per arribar de tornada a Folgueroles.

A Folgueroles trobem molts llocs per a la memòria del poeta, com la casa on es va criar, convertida el 1967 en la Casa Museu Verdaguer, o l'església de Santa Maria, on va ser batejat. L'itinerari s'acomiada a la plaça Verdaguer, on s'aixeca el Pedró, monument que li fou dedicat, pagat pels veïns i bastit amb el treball de franc dels picapedrers.